maanantai 19. elokuuta 2013

Beware! The Blob


 Chester Hargis tuo työmatkaltaan näytteen jota on viisainta säilyttää pakkasessa. Kotona tietysti eikä aikaakaan kun näyte sulaa ja lähtee liikekannalle. Pian ovat vaarassa seudun eläimistö, hipin retaleet ja ihmisetkin kun punainen hyytelö vyöryy seudulla.

 Ohjaaja Larry (R.I.P.) Hagman tuli maailmalle tutuksi Dallas-sarjan J.R. Ewingina vaikka se oli vain yksi lukuisista miehen rooleista. Tämä taas on hänen ainoa elokuvaohjaus ja kenties parempi niin sillä vaikka elokuva on heikko muutoinkin niin ei hänen ohjaus ainakaan paranna asiaa, kokonaisuuden ollessa 1970-luvun TV-tasoa eikä sieltä parhaasta päästä. Mutta kaikista heikkouksista huolimatta roskaleffa/Tromafani saa tästä jotain sellaista irti mitä muut ei sillä kyseessä on komedian yritys jossa nyt sattuu olemaan valloillaan tappaja avaruudesta ja sitä kautta on yritetty saada sitten kauhua, kummankin genren sotkeutuessa toistensa jalkoihin ja lopputulokseksi jää idioottimainen sekamelska jossa eittämättä on hetkensä. Näyttelijät ovat yllättävän tasokkaita sekä osittain nimekkäitä, jopa tämän tekemisen aikaan. Efekteistä ei oikeastaan voi puhua ellei Blobia itseään lasketa sillä juurikaan mitään ei näytetä.

 (Kun alkuperäisen tunnusbiisi oli hämmentävä, vaikkakin hyvin omanaikaisensa musiikillinen kokemus, niin tässä se taas on jotain omaa luokkaansa, tarkoituksella "humoristinen" syntikalla pimputtelu johon parin nuotin jälkeen palaa hermo.)

 Beware! The Blob on 1970-luvun roskaa jonka sekoitusta ei Hagman ole osannut pitää kasassa ja näin katsottavaksi jää valitettavan epätasainen elokuva jota loppupuoli hiukan pelastaa mutta joka toistaa liikaa ensimmäisen kaavaa.

5/10

IMDb

Beware! The Blob

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti