maanantai 22. joulukuuta 2014

The Last Shark


 Meren rannalla asustaminen on mukavaa ja ei uiminen tai surffailu hassumpaa ole. Jossain vaiheessa vaan jokaiseen merenranta idylliin tahtoo tuppautua valkohai joka on normaalia suurempi/älykkäämpi/aggressivisempi. Tällä(kin) kertaa jättiläinen pakkautuu rantavesiin vaalivuonna ja vain muutamaa päivää ennen suurta purjehdus tapahtumaa joka on imagollisesti tärkeä joten peruuttaminen ei tule kysymykseenkään. Seisova pöytä on avoinna.

 The Last Shark oli aikoinaan tekemässä hyvää tulosta teattereissa kunnes Universal Pictures vedätti oikeuden päätöksellä leffan pois suurelta kankaalta Yhdysvalloissa vedoten siihen että se muistutti paljon heidän rakasta rahasampoa nimeltä Jaws ja sen 1978 tullutta jatko-osaa. Kyllähän tässä kieltämättä on yhtäläisyyksiä mutta mistään suorasta kopiosta ei ole kyse eli en ymmärrä oikeuden päätöstä jonka seurauksena The Last Shark ei ole saanut virallista julkaisua vieläkään Pohjois-Amerikassa.

 Mutta eksploitaatiotahan tämä on eli Jawsin menestyksen siivellä ratsastaminen on päivänselvää vaikka elokuva itsessään onkin erilainen, niin erilainen kuin tappajahai-elokuva voi olla, ja kuinka paljon markkinoille onkaan tullut vastaavanlaisia Jawsin julkaisun jälkeen? No, ainakin muutaman vuoden ajan päätöksestä johtuen vedenelävä oli jokin muu kuin hai tämän kaltaisissa vaikka kaava olikin muuten sama.

 The Last Shark on elokuvana pääosin heikosti näytelty, epäuskottava ja efekteiltään huono tekele eli juurikin sitä mitä ohjaaja Enzo G, Castellarilta voi odottaakin. Mutta elokuva on hyvää roska viihdettä jolle saa nauraa vaikka se ei ole tainnut tekijöiden tarkoitus olla ja varsinkin kohtaukset joissa hai on tekemässä tuhojaan ovat erityisen hilpeitä. Roskaelokuvien ystävälle The Last Shark on pakollista nähtävää.

7/10

IMDb

The Last Shark

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti