maanantai 22. joulukuuta 2014

The Boxtrolls


 Cheesebridgen kaupungin alla asustelee boksitrolleja, peikkoja jotka ovat naamioituneet pahvilaatikoiksi. Olennot ovat harmittomia mutta silti heitä jahdataan säälimättä sillä peikkojen väitetään olevan petoja jotka ovat vaaraksi lapsille. Näinhän ei tietenkään asianlaita ole vaan kyseessä on vale jonka taustalla on turhamaisuus ja vallan halu mutta kuinka saada asiat korjattua?

 Kun tekijöinä on samaa porukkaa kuin kohtalaisessa Coralinessa (IMDb) ja hyvässä Paranormanissa (NurinaNurkka) niin tiettyjä odotuksia Alan Snown Here Be Monsters kirjaan (Suomennettuna teos, tai ainakin osa siitä, löytyy nimellä Lierolan Kronikat osa 1: Varokaa juustokiltaa!) perustuvan The Boxtrollsin suhteen oli vaikka elokuvan trailerit eivät kummoisia olleetkaan. Elokuvan alku ei lupaillu hyvää mutta tarinan edetessä leffan omalaatuinen huumori ja varsinkin sen hahmot heräsivät eloon joistain kliseistä huolimatta todella hyvin. CGI:llä vahvistettu stop motion-animaatio on hienoa katsottavaa ja ääninäyttely loistavaa mutta kun asialla on mm Simon Pegg, Nick Frost ja Ben Kingsley niin mitä muuta voi odottaa? Kun mukana on vielä Eric Idle lopputunnarillaan niin brittien tähtikaarti on elokuvassa hyvin edustettuna.

 Kirjaa en ole lukenut mutta ainakin synopsin mukaan tarinaa on muunneltu paljon mutta entä sitten, leffa toimii hyvin ja kun loppu tekstit alkoivat pyöriä niin teki mieli aloittaa katsominen alusta.

8/10

IMDb

The Boxtrolls

DVDCompare

-----

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti