lauantai 20. joulukuuta 2014

Dr. Phibes Rises Again


 Dr. Phibes katosi kolme vuotta sitten mutta kun kuu on oikeassa asennossa niin on hänen paluunsa aika ja vaikka Phibes saikin kostonsa niin uusi tehtävä odottaa. Sen vuoksi Dr. Phibesin täytyy päästä Egyptiin, muinaiseen Ibiscuksen temppeliin mutta paikalle on muitakin tulijoita eikä moinen tietenkään käy. Kuolleita tulee jo Englannin puolella eikä Scotland Yard voi olla huomaamatta niiden omituisia piirteitä ja niinpä etsivilläkin on johtolankojen vuoksi valtion vaihto edessä.

 Dr. Phibes Rises Again jatkaa hyvin The Abominable Dr. Phibesissa (NurinaNurkka) alkanutta tarinaa ja siinä nähty persoonallinen huumori kukkii edelleen tehokkaasti. Huumoria on lisätty ensimmäisestä ja pieni virne suupielissä pysyykin tasaisesti alusta loppuun. Se taas luo vahvan kontrastin kuolemien kanssa joissa on sitä samaa kekseliäisyyttä kuin edellisessä ja tässäkin on joitain ennen näkemättömiä tapoja päästää ihminen päiviltä. Myös elokuvan lavasteet ovat jälleen hyvin persoonalliset vaikka Art Deco ei olekaan enää niin selkeässä osassa. Ohjaaja/käsikirjoittaja on sama ja ne hahmot jotka ovat edelleen mukana on pääosin samojen henkilöiden näyttelemiä kuin ensimmäisessä, ainoastaan Phibesin avustaja Vulnavian näyttelijä on vaihtunut.

 Eli kokonaisuudessa on niin paljon yhtäläisyyksiä ensimmäisen osan kanssa että jatko-osa tuntuu luontevalta jatkumolta eikä vain väkisin tehdyltä jatkolta elokuvaan jossa oli kumminkin selkeä loppu ja tällä kertaa on onni ettei tekijät välittäneet moisesta, muutoin tämäkin pieni outous olisi jäänyt maailmalta kokematta.

7/10

IMDb

Dr. Phibes Rises Again

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti