sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Species


 Ihminen on etsinyt älyllistä elämää planeettamme ulkopuolelta jo iät ja ajat mutta muutaman vuosikymmenen ajan teknologia on mahdollistanut tieteellisemmän etsinnän projekti S.E.T.I.: n muodossa. Yhteyden yrittäminen on tuottanut tulosta ja siitä aikaansaadut tulokset ovat piilotettuna Utahissa olevaan laboratorioon. Mutta kun tulee aika lopettaa koe niin elämä ei luovuta helposti joten Projekti Sil karkaa ja alkaa toteuttamaan sisäänrakennettua tehtäväänsä. Etsintäryhmä on jo Silin perässä mutta ehtivätkö he ajoissa?

 Speciesiä markkinoitiin aikoinaan Alienin hengen heimolaisena ja se mikä tästä tekee moisen on H.R. Gigerin (R.I.P.) suunnittelema hirviö sekä muutama muu miehen suunnittelema asia ja se että tässäkin on tuntematon avaruuden asukas joka voi olla vaaraksi kaikelle tuntemallemme elämällä. Siinäpä ne yhtäläisyydet sitten ovatkin sillä ei tällä ole mitään tekemistä Alienin kanssa eikä Species ole lähellekään saman tasoinen. Käsikirjoittaja Dennis Feldmanin tarina on hyvä ja siinä olisi potentiaalia mutta Roger Donaldson on ohjaajana onnistunut vain kerran ja sekin on draama (Thirteen Days) eikä mies osaa luoda minkäänlaista jännitystä. Sil on suunnitelmana hyvännäköinen mutta toteutus tökkii pahasti ja varsinkin lopun CGI onnistuu pilaamaan loppujakin uskottavuudesta. Roolihahmot sentään toimii ja ei näyttelijöissä vikaa ole vaikka Michael Madsenin karisma onkin kiven luokkaa.

 Ei Species täysin turha tekele kumminkaan ole ja menestystäkin tuli sen verran että kakkonen (IMDb) tuli sentään teatteri levitykseen, samoilla pääosa näyttelijöilläkin jopa, kun taas kolmas (IMDb) ja neljäs (IMDb) näki päivänvalon kotiteattereissa ja suuremmat nimet oli jäänyt niistä suosiolla pois. Niistä Nurisen kenties joskus. kakkonenkin kun jäi minulta aikoinaan kesken.

6/10

IMDb

Species

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti