perjantai 19. joulukuuta 2014

Idle Hands


 Anton on vanhempiensa ullakolla asusteleva lusmu jonka päivät kuluvat polttelemalla pilveä kun ei koulunkäyntikään kiinnosta. Tai edes ulkomaailman elämä sillä kaupungissa liikkuu sarjamurhaaja jolla on jo neljä uhria eikä Anton tiedä mitään moisen olemassa olosta. Asia muuttuu ongelmaksi kun hän huomaa olevansa murhaaja sillä "Idle hands are the Devil's playthings".

 Riivattu käsi-elokuva ei ole mikään uusi tai edes persoonallinen juttu sillä mm. Demonoid (IMDb), The Hand (IMDb) ja tietysti Evil Dead 2 (IMDb) tarjosi samaa jo aikaisemmin. Huonoin näistä neljästä on Oliver Stonen varhaisohjauksiin kuuluva The Hand ja paras on tietysti Evil Dead 2 kun taas Demonoid kuuluu nuoruus vuosien suosikkeihin mutta sen näkemisestä on jo noin 20 vuotta. Eikä Idle Hands huono ole ja vaikka 1990-luvun teinikomedia huumori onkin jo aikansa elänyttä niin silti elokuvassa on paljon hauskojakin hetkiä. Tehosteet sekä maskeeraukset ovat kauttaaltaan hyviä ja mukavan 1980-lukulaisessa hengessä toteutettuja eikä vertakaan ole kokonaan unohdettu vaikka komediasta onkin enemmän kyse.

 Näyttelijöissä ei valittamista ole, jostain syystä olen pitänyt Seth Greenistä Ticksistä (NurinaNurkka) lähtien, ja jos ei elokuva muutoin kiinnosta niin onhan tässä Jessica Alba alusvaatteisillaan ennen lopullista läpimurtoa joka tuli Dark Angelin (IMDb) myötä. (Todella yliarvostettu sarja.) Nainen on tainnutkin valittaa aikuistumisen myötä että hänet palkataan vain rooleihin joissa pitää paljastella ja tottahan se on kun katsoo hänen elokuviaan. Näin ollen Alban näyttelijän kyvyt ovat edelleen jossain määrin kysymys merkki vaikkakaan varsinaisesti huonoa roolia hän ei ole tehnyt, huonoja elokuvia kylläkin.

 Idle Hands ei ole pakko nähtävää kenellekään, ellei fanita mm Greeniä tai Albaa, mutta keskivertoa parempi kauhu komedia tämä kumminkin hölmöydestään huolimatta on. Minulla tämän näkemisestä oli jo 15 vuotta joten kun paikallinen jeesustelijoiden kirppis oli hinnaksi euron laittanut niin en voinut vastustaa kiusausta. No. kierätys kunniaan ja myyntiin, tilaa on saatava.

6,5/10

IMDb

Idle Hands

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti