maanantai 1. heinäkuuta 2013

A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master


 Alkuperäiset Elm Streetin lapset alkavat käydä vähiin ja paluun kuolleista tehnyt veitsikäsi haluaa lisää tapettavaa. Keinot tähän tietysti löytyy ja on uuden sukupolven aika kokea Freddyn koston- sekä tappamisenhalun syvyydet.

 Renny Harlinin toinen Amerikoissa tekemä elokuva Prisonin jälkeen ja joka on edelleen koko sarjan eniten tuottanut osa eli näin ollen myös suosituin, ainakin aikoinaan. Syyt menestykseen ymmärrän sillä elokuva on viihdyttävä eikä sisällä tyhjiä hetkiä ja eteneekin hyvin sujuvasti alusta loppuun. Valittajiakin löytyy, suurimpina syinä  se että Kruegerin hahmosta kehittyi onelinereita laukova vitsailija ja mikä karmeinta, Freddy näyttäytyy päivänvalossa! Eikä käytä tappamiseen aina hanskaansa vaan on huomattavasti mielikuvituksekkaampi! Ja huumoriakin!? Ei JUMALAUTA!?!!!

 Eli muutoksia tehtiin ja kaikille moinen ei sovi. Olen itsekin hiukan heidän kaltaisensa mutta jos muutokset ovat onnistuneita niin miksi valittaa, suotta sitä samaa toistaa täysin uskollisesti kunhan alkuperäisen henki säilytetään.

 Pidän tästä ja nostankin tämän korkealle sarjassa sekä jos jatko-osiin noin ylipäätään katsoo niin on tämän eteen nähty huomattavasti enemmän vaivaa kuin monen muun elokuvan jatkoihin. Harlinin ohjaustyylin visuaalisuus on ollut selkeä jo varhain ja vaikka budjettia onkin kuusinkertainen määrä Prisonin rinnalla niin silti kyseessä on pienen rahan elokuva mikä ei juurikaan näy vaan efektit nousee aikansa parhaimmistoon.

 Kammottava piirre leffassa on se että tämä on ns soundtrack elokuva eli täysin elokuvaa varten tehty musiikki pudotettiin minimiin ja soundtrackille tungettiin oman aikansa hittipotentiaalia omaavaa poppia joka ei 95 prosenttisti sovi elokuvaan. Eikä oikeastaan ihmiskorvaankaan kun tarkemmin miettii. Mutta tätä tehtiin paljon 1980-1990 lukujen taitteessa eikä vastaava käytäntö tietty nykyäänkään mikään ihme ole. No, onneksi varsinaiset musiikit ovat toimivia tässä suomipojan lopullisessa läpimurrossa kansainvälisille markkinoille, Karate Kid tyylisestä montaasista huolimatta.

8/10

IMDb

A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti