maanantai 22. heinäkuuta 2013

Sharknado


 Meksikon rannikkoa pitkin etenee myrsky ja sen edellä pakenee suuri joukko erilaisia haikaloja, kaikki tietysti ihmisille vaarallista sorttia. Lihansyöjät hyppivät paniikissa veneisiin pureksimaan kaikkea liikkuvaa ja kun ranta tulee vastaan niin kääntyminen on ilmeisesti haille käsittämätön liike ja tästä syystä rantojen uimarit saavat vuorostaan kyytiä. Kun vielä itse myrsky tulee Kaliforniaan saakka niin pian hait löytävät itsensä tulvan seurauksena Los Angelesin keskustasta ruokahalu ennallaan. Ja jotain vielä pahempaa on tulossa.

 Elokuva on huomattavasti pidemmälle viety visio australialaisesta Baitista ja se tuntuu jopa uskottavalta sekä hyvin näytellyltä tämän rinnalla. Sharknadon ihmishahmot ovat kimppu kliseitä joilla on kliseiset ongelmat ja huonot vuorosanat mutta mitä muutakaan on Asylumin tuotoksissa totuttu näkemään? Itseasiassa jotain huonompaa useastikin sillä kun pääsee kaiken huonon roskan, kuten ohjaus edellämainittujen ohella, alle niin eipä ole vastaavaa B-huttua tullut vastaan sitten Sharktopusin. Joka on kylläkin parempi sillä vaikka Sharknado tarjoaa useammat naurut, kokoelman verran "Mitä Helvettiä!?" kohtauksia, yllätyksiä sekä joitain hetkiä jolloin ei tiedä itkeäkö vai nauraa niin leffaa vaivaa epätasaisuus. Niinkuin kaikkia saman firman tuotoksia mutta tällä kertaa normaalia enemmän ja tekijöillä ei ole ilmeisesti ollut varmuutta tuotoksestaan: Ampuako kunnolla yli vai yritetäänkö hullusta ideasta saada uskottava ja näin kokonaisuutena on vain joukko irrallisia kohtauksia joilla yritetään viedä jonkinlaista tarinaa eteenpäin.

 Muutama kysymys tässä väkisin herää: Haluaako näyttelijät nykyään tämän kaltaisiin? Onko huonoista elokuvista tullut uusi meriitti nyt kun animaatiot on jo arkipäivää heille? Ok, aloittelevat näyttelijät ymmärrän sillä jostainhan ne kannukset on ansaittava eikä Reidin ja Zieringin urat kovinkaan hohdokkaita ole olleet mutta silti monessa Asylumin ja esimerkiksi Uwe Bollin tuotoksessa on ollut yllättävänkin isoja nimiä. Tai se voikin osaltaan selittää huonoutta, rahat mennyt näyttelijöihin joten muusta on tingittävä? Miten lie mutta Sharknado on saanut katsojia, SyFy Channelin ensi-ilta oli 11.7.2013, ja varmasti saa lisääkin sillä sana on kiirinyt ja jopa suomalaiset iltapäivälehdet ovat huomioineet tekeleen olemassa olon.

 Valitettavan keskinkertaiseksi kokonaisuus jää mikä on sääli sillä odotukset oli korkeat, tai matalat näkökulmasta riippuen, mutta silti roskaelokuvafanin on tämä nähtävä.

6/10

IMDb

Sharknado

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti