keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

The Descent


 Kuusi brittinaista lähtee yhdessä Appalakkien vuoristossa olevaan kansallispuistoon kiipeilemään luolastoon jonka pitäisi olla jo tutkittu ja turvaluokiteltu ja alkuun kaikki meneekin normaalisti menneisyyden pienistä kitkoista huolimatta. Luolasto paljastuukin massiiviseksi ja haastavaksi joukolle joista suuri osa on kokenut yhdessä seikkailun jos toisenkin mutta pimeässä luolassa on muutakin pelättävää kuin eksyminen tai putoaminen.

 Neil (Dog Soldiers) Marshallin toinen täyspitkä kuului itselleni julkaisuvuoden odotetuimpiin sillä esikoinen on edelleen yksi suosikeistani ja myös yksi parhaista, ellei jopa paras, ihmissusielokuva kautta aikain. Odotukset palkittiin sillä The Descent on klaustrofobinen ja tunnelmallinen elokuva mutta myös aggressiivinen sekä brutaali pysyen kumminkin uskottavan rajoissa, tosin venyttäen rajoja katkeamispisteeseen. Mutta koska kyseessä on kauhuelokuva niin moinen kuuluu asiaan eikä ainakaan minua häirinnyt. Elokuva etenee hitaasti mutta varmasti, lisäten jännitystä koko ajan loppuun saakka ilman löysäilyjä tai liikoja hengähdys taukoja, tarjoten myös yhdet komeimmista tämän vuosituhannen maskeerauksista. Ja vaikka tietää että luolastot ovat olleet vain studiossa niin sekään ei näy sillä lavasteet on erittäin hienot ja uskottavat kuten myös henkilöhahmot eikä naisjoukosta löydy heikkoa näyttelijää.

 Marshall on käsikirjoittanut kaikki elokuvansa ja miehen visiot tuntuvat olevan hyvin selkeitä sillä sana näyttää muuttuvan kuvaksi hyvinkin vaivattomasti ja vaikka budjettia onkin ollut vain 3,5 miljoonaa puntaa niin tämä ei näy taaskaan missään sillä jälki on ulkoisesti kymmenien miljoonien jenkki tuotosta vastaava. Sisällöllisesti ei Hollywoodin lihamyllystä ole tullut vastaavaan kykeneviä sitten 1980-luvun eikä sen ulkopuoleltakaan liikoja osumia ole saatu.

 The Descent kuuluu kauhuelokuvien terävimpään kärkeen ja jos on jostain syystä jäänyt näkemättä niin äkkiä korjaamaan asia. Suosituksena pimeä huone sekä kotiteatteri sillä vaikka leffa toimii jo ilman 5.1 tai DTS äänimaailmaa niin mukavat mansikat ne tarjoaa hyvän kakun päälle.

10/10

IMDb

The Descent

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti