perjantai 5. heinäkuuta 2013

Erik the Viking - The Director's Son's Cut


 Erik on viikinki jolla on homma hiukan hakusessa: Ryöstely kyllä sujuu mutta raiskaaminen ei oikein maistu vaan hän pitää sitä epäkohteliaana tapana, hommaan on vaikea antautua kun ei ole tunteita mukana. Tämän myötä Erik alkaa kyseenalaistamaan elämäänsä sekä sen tarkoitusta kuten koko viikinkien elämäntapaa. Kaupanpäälle se että Ragnarokin aika on saatava loppumaan niin hänen täytyy lähteä matkalle etsimään elämälleen tarkoitusta sekä herättämään Jumalat. Näin alkaa matka Asgardiin mikä ei olekaan aivan helppoa.

 Monty Pythonin hajoamisen jälkeen on sen jäsenten omien edesauttamusten taso ollut vaihtelevaa mutta aina kumminkin katsomisen arvoista, jos ei muutoin niin ainakin niiden omalaatuisuuden vuoksi. Tämä menee selkeästi plussan puolelle Terry Jonesin käsikirjoituksen ansiosta jossa viikinkimytologia lyöttäytyy yksiin muiden kulttuurien kanssa kanssa (Joista annettu kuva on vähemmän imarteleva) ja jossa on jälleen hienoa verbaalista huumoria sekä hyviä hahmoja jotka heräävät eloon osaavien näyttelijöiden käsissä. Alan (The Lord of the Rings) Lee konseptitaiteilijana on tehnyt myös hyvää sekä uskottavaa jälkeä vaikka efektit ovatkin jälleen Monty Python tasoa. Leffan ongelmana on se ettei elämän tarkoituksen etsimisen sekä huumorin sekoitus käy sujuvasti yksiin vaan välillä tuntee katsovansa toisistaan irrallisia kohtauksia joka rikkoo pahasti elokuvan rakennetta ja jotkut kohtaukset tuntuvatkin irrallisilta sketseiltä, tosin hyviltä sellaisilta.

 Ongelmistaan huolimatta Erik the Viking on hyvä elokuva jonka hahmoista liki kaikki jää jollain tasolla mieleen. Itselleni parhaimmistoa tarjosi viikinkien seassa vähemmän suosittu kristitty joka näkee todellisuuden  omalla tavallaan sekä Berserkki jolla on suvun velvollisuutena olla Berserkki vaikka homma ei oikein jakeluun uppoakaan.

7/10

IMDb

Erik the Viking

DVDCompare

DVD

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti