lauantai 7. marraskuuta 2015

Silent Rage


 John Kirbyllä on huono päivä. Tai ei oikeastaan hänellä vaan hänen ympärillään olevilla ihmisillä sillä hullun heiluttaman kirveen kanssa on huono tehdä tuttavuutta. Mutta poliisi ei neuvottele ja kun John ei muuten tokene niin lyijyllä pysähtyy kuka tahansa ja Kirby päätyy aivokuolleena sairaalan leikkauspöydälle. Joten hänestä tuli juuri koekaniini uudelle lääkkeelle joka parantaa fyysiset vauriot nopeasti mutta lääke onkin vahvempaa kuin kukaan odotti eikä parantunut John enää pysähdykään ihan niin helpolla.

 Silent Rage taisi olla ensimmäinen Chuck Norrisin elokuva minkä aikoinaan näin 1986-1987 korvilla ja enpäs ollutkaan elokuvaa sen jälkeen nähnyt. Pitkän etsinnän jälkeen tämäkin päätyi hyllyyni joten oli aika verestää hyvin heikkoja muistikuvia leffasta joka teki minusta aikoinaan Chuck-fanin.

 Kaikki tietävät Norrisin toimintaelokuvat hyvästä syystä: Ne ovat viihdyttäviä. Hölmöjä, mutta viihdyttäviä. Tämä on Norrisin elokuvaksi outo teos jossa ei ole sitä samaa viihdearvoa kuin monissa muissa hänen elokuvissaan on mutta tunnelmaa leffassa on siitäkin edestä. Tarinaa kehitetään hitaasti ja perinteinen Norris meininki (kyllä te tiedätte mitä se on) on vähäistä ja se rajoittuukin pariin kohtaukseen. Myös leffan väkivalta on realistisempaa mikä yllätti ainakin minut mutta vaikka leffa onkin totuttua Norrisia synkempi niin huumoriakin elokuvassa tietysti on, tahallista (ei oikein toimi) sekä tahatonta (hymyilytti).

 Silent Rage on moderni(hko) versio Frankensteinista ja siinä varmaan yksi syy miksi yllättävän harvat leffan tietävät: Tämä on kauhuelokuva eikä vannoutunut Chuck-mies välitä moisista. Yksi syy tuntemattomuuteen on tietysti sekin ettei tätä ole juurikaan DVD: nä julkaistu. No, torrenttina tätä tietysti löytää mutta minulle se ei ole sama asia kuin alkuperäinen, ei todellakaan.

 Leffa olisi tarvinnut muutaman lisäkohtauksen paikkaamaan paria pientä aukkoa tarinankulussa mutta eipä Silent Rage muutenkaan täydellinen ole. Joka tapauksessa muistin vieläkin elokuvan lopun aika tarkasti eli aikoinaan tämä on tehnyt todella Suuren Vaikutuksen. Nyt ei niinkään mutta pidin tästä vieläkin ja yhtenä syynä siihen varmaankin on se Suuri Vaikutus lapsuudesta joten tähänkin Nurinaan kannattaa suhtautua varauksella.

PS: Nurinan lopussa jälleen kerran musiikkia tutulta humppaorkesterilta.

7,5/10

IMDb

Silent Rage

DVDCompare

DVD

Trailer

F.K.Ü.: Sleepwalker Texas Ranger

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti