lauantai 14. marraskuuta 2015

Minuscule: Valley of the Lost Ants


 Kärpäset, nuo hyönteismaailman kusipäät, aiheuttavat nuoren leppäkertun lento-onnettomuuden. Loukkaantuneena se päätyy sokeria raahaavien muurahaisten seurueeseen ja sitä myöten suureen seikkailuun pienessä mittakaavassa.

 Minuscule oli pari kautta kestänyt ranskalainen suurelta osin tietokoneella tehty sarja jonka jaksot kestivät noin 5 minuuttia kerrallaan. Siinä seurattiin erilaisten CGI-hyönteisten elämää, tai ainakin inhimmillistettyä sellaista, välillä suhteellisen onnistuneestikin. En tosin ole nähnyt kaikkia jaksoja, puolet lie lähellä totuutta, mutta oli niissä oikeasti hyviäkin juttuja.

 Ja kumma kyllä niin on tässäkin. Ei Valley of the Lost Ants mikään mieleenpainuva elokuva ole mutta noin 84 minuuttia menee ohi helposti, ilman kellon tuijotelua tai ylimääräisiä huokailuja. Leffa sopii lapsille sekä lapsenmielisille kohtalaisena seikkailuna ja koska ihan pienimmille käy viihteenä vaikka värikäs tapetti niin miksei tämäkin. Ellei piltti sitten satu olemaan yliherkkää sorttia sillä tässä on ns. jänniäkin kohtauksia (joista osasta tulee The Lord of the Rings-elokuvat mieleen).

 Kun leffaan on vielä ujutettu elementtejä mm. Psychosta niin kyllä tästä aikuiskatsoja saa muutakin irti kuin kirkkaita värejä, suuria silmiä ja hassuja ääniä (varsinaista dialogiahan tässä ei ole). Mutta katsonko tätä koskaan uudestaan? Tuskinpa.

7/10

IMDb

Minuscule: Valley of the Lost Ants

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti