maanantai 16. marraskuuta 2015

Big Hero 6


 Hiro elää San Fransokyossa veljensä ja tätinsä kanssa eikä hän osaa pysyä erossa ongelmista. Mutta nopea vierailu koululla jossa veli Tadashi opiskelee saa aikaan nörttikärpäsen pureman ja hän päättää yrittää yliopistoon eikä pääsyyn ole esteenä pojan 14-vuoden ikä sillä älyä löytyy. Läheisen kuolema vie kumminkin halut opiskeluun mutta kun selviää ettei kyseessä ollutkaan onnettomuus niin halu kostoon herää. Apujakin löytyy, vieläpä hyvin yllättävältä taholta.

 Perustuu Marvelin sarjakuvaan. No, niin kai sitten, hahmot on minulle joka tapauksessa täysin tuntemattomia eikä tämän näkeminen nostattanut kummempia haluja tutustuakaan sarjakuvaan vaikka leffa itsessään yllättikin todella positiivisesti.

 Jos katsot Nurinan lopun trailerin niin älä anna sen masentaa, animaatio on kokonaisuutena huomattavasti parempi kuin se antaa ymmärtää. Elokuvassa on vauhtia mutta se ei kumminkaan ylly missään vaiheessa älyttömyyksiin asti ja huumori toimii todella hyvin. Visuaalisesti Big Hero 6 on taattua Disney laatua ja vaikka myönnänkin sen että kaipaan perinteisempään tyyliin tehtyjä animaatioita niin ei tätä katsoessa kumminkaan mikään ärsyttänyt niin kuin monen muun tietokoneanimaation kohdalla on käynyt.

 Mutta täydellinen animaatio ei ole sillä ääninäyttelyssä on heikkouksia ja tarinassa oli puutteita sekä pieniä aukkoja (mm Michelin-miehen serkkua muistuttavan Baymaxin akun toiminta) eikä 3D-pöljäily ainakaan avuksi ollut. Silti Big Hero 6 on yksi parhaimmista viime vuosien animaatioista ja koska kyseessä on Marvel-leffa niin lopputekstien jälkeiset tapahtumat kannattaa tälläkin kertaa katsoa.

8/10

IMDb

Big Hero 6

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti