sunnuntai 15. marraskuuta 2015

As Above, So Below


 Professori Scarlett Marlow etsii Nicolas Flamelin valmistamaa Viisasten Kiveä hintaan mihin hyvänsä eikä oma tai muiden turvallisuus merkitse mitään. Kuten ei myöskään toisten sanat, pelot tai mielipiteet sillä pääasia on että hän saa sen mitä haluaa. Johtolangat johtavat naisen "kavereineen" Pariisin katakombeihin joissa sitten etsitään sekä eksytään syvälle maan sisään eikä kaikki tietenkään ole niin kuin terveen järjen mukaan pitäisi olla.

 Se että elokuva on mockumentary pidätteli minua katsomasta tätä aikaisemmin (vaikka lajityypissä joitain onnistumisia onkin) mutta uteliaisuus voitti. Uteliaisuus kuulema tappaa kissojakin ja ainakin tässä tapauksessa hermojakin sillä päähenkilön ärsyttävyys tulee ilmi jo noin 2 minuutin kohdalla.

 Pidän voimakkaista naishahmoista mutta mistä lähtien raivostuttava jankuttaminen on ollut voimakkuuden merkki? Mistä lähtien se että muut jyrätään täysin on ollut vahvuutta? Onko se vahvuutta että saa tahtonsa läpi vain sen takia ettei muut enää jaksa kuunnella ja luovuttavat? Tunnen itsekin joitain henkilöitä jotka käyttäytyvät samalla lailla ja ei, he eivät ole vahvoja vaan heikkoja sekä ärsyttäviä.

 Mutta: Leffassa on yllättävän paljon tunnelmaa mutta jos pidät samaa kaavaa toistavasta säikyttelystä (tai sen yrityksistä) niin sitten tämä on sinulle taivas. Tarinassa on aukkoja mutta siinä on myös persoonaa ja jopa yllätyksiä eikä päähenkilö ärsytä kuin ensimmäiset 50 minuuttia. Se mistä on myös annettava positiivista palautetta on kameroiden käyttö joka toimi yllättävän hyvin eli noin 80% kestosta jota kieltämättä on liikaa ja 10 minuutin lyhennys olisi tehnyt elokuvalle ihmeitä,

 As Above, So Below on ristiriitainen elokuva joten niin on tämä Nurinakin mutta minulle leffa jäi loppujen lopuksi positiivisen puolelle. Sohvan toinen nurkka taas sanoi elokuvaa "Äärimmäisen, äärimmäisen ahdistavaksi" eli siinä teille hiukan toistakin näkökulmaa. Se että oliko ahdistavuus sitten hyvä vai huono asia jäi kysymättä.

6/10

IMDb

As Above, So Below

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti