tiistai 3. marraskuuta 2015

Fire in the Sky


 Travis Walton on unelmoija mutta todellisuudessa hän on metsuri jonka porukka on ottanut vastaan kiireellisen  valtionmaiden raivauksen. Joten kuusi miestä tekee pitkää päivää ja vaikka kaikki ei ole keskenään kavereita niin kukaan ei uskonut että eräänä iltana vain viisi heistä palaisi metsästä, peläten henkensä edestä, ilman Travisia. Muut kertovat tarinansa jota kukaan ei usko ja jumalaa pelkäävät kaupunkilaiset osoittavat laupeutensa syyttämällä Travisin kumpaneita murhasta, levittäen pahaa sanaa ilman todisteita kuten kristittyjen laupeuteen kuuluu ja maailman laajuinen media ottaa viisikon hampaisiinsa. Mitä Travisille oikeasti tapahtui?

 Tositarina. Näin elokuvaa mainostetaan ja ainakin minun tietojen mukaan leffa eteneekin uskollisesti todellisten tapahtumien mukaan, ainakin väitettyjen tapahtumien sillä sen verran uskomaton tarina on. Tämän uskomiseen kun vaaditaan myös uskominen siihen että avaruudesta saapuneet matkailijat kävisi härkkimässä pallomme asukkaita mutta kun heittää sivuun "Tositarina"-ajatuksen niin Fire in the Sky on keskivertoa parempi scifidraama jonka suurimpina kantajina on näyttelijät sillä kaikki keskeisissä rooleissa olevat tekevät elämänsä suorituksia ja varsinkin Robert Patrick osoittaa sen mihin miehestä oikeasti on. No, ei nyt mihinkään Oscar-suoritukseen mutta hyvä hän parhaimmillaan kumminkin on.

 Kaiken maailman UFO-hullut uskovat tarinan ja miksi eivät uskoisi sillä tapauksella on viisi uskottavaa todistajaa ja lisäksi Walton itse jonka kirjaan elokuvakin perustuu. Myös lääkäreiden lausunnot Travisin terveydentilasta lisäsi aikoinaan vettä myllyyn joka pyörii vielä näinä päivinäkin. Kuten pyörii myös rahat ainakin kirjasta joten kenties se mitä oikeasti tapahtui voikin olla huomattavasti maanläheisempää kuin avaruuden asukit?

 Kyllähän tästä päällimmäisenä jää mieleen Amityvilleen verrattavissa oleva huijaus mutta kun sen alle pääsee niin Fire in the Sky on kohtalainen elokuva jonka loppupuolella olevat ILM: n luomat tehosteet on todella hyvin toteutettuja.

PS: Jos tämän kaltaiset kiinnostaa niin myös Milla Jovovichin The Fourth Kind kannattaa katsoa.

7/10

IMDb

Fire in the Sky

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti