sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Evilspeak - US Unrated Version


 Stanley Coopersmith ei ole West Andoverin Sotilasakatemian pidetyin kadetti. Ei siksi että hän olisi paha tai ilkeä vaan siksi että mies on utelias älykkö ja kömpelö tunari eikä hän ole sotilassuvusta. Tämän vuoksi häntä kiusataan sekä väheksytään mutta kun Stanley siivoaa aketemian kappelin kellaria niin sieltä löytämänsä kirjan sekä tietotekniikan ihmeiden avulla Stanley vapauttaa tietämättään maailmaan pahuuden jonka avulla hän saa kostonsa.

 "Evilspeak on 1980-luvun splatter aallon terävintä kärkeä". Jotakuinkin noin tätä elokuvaa oli VHS-aikaan arvosteltu Gorehound-lehdessä ja kun löysin tästä aikoinaan divarista Prism Direct/Leisuren britti DVD: n niin olisihan se pitänyt arvata ettei yli kymmenen vuotta vanha brittijulkaisu voi olla leikkaamaton, sensurointi oli kumminkin tehty sen verran hyvin että ihmettelin vain sitä että kuinka herkkä hipiäinen kyseisen lehden kirjoittaja onkaan ollut. No, ilmeisesti hänellä on ollut hallussaan Kreikka tai Hollanti kasetti, ne kun tuppasi olemaan leikkaamattomia ja tiedän varmaksi sen ettei esimerkiksi jenkkijulkaisu ollut siihen aikaan leikkaamaton.

 Mutta leikkaamaton tai ei niin Evilspeak ei ole 1980-luvun splatter aallon terävintä kärkeä vaikka verisyys kiitettävää onkin ja leffassa on kuolemia jollaisia ei ihan joka elokuvassa tule vastaan. Valitettavasti leffan ensimmäinen 45 minuuttia on suhteellisen tylsää katsottavaa niinkuin näissä ns. kiusaaja elokuvissa useasti tuppaa olemaan (esim. Carrie) mutta kun tarina käynnistyy kunnolla niin Stanleystä oikeasti välittää ja se mitä hän joutuu kokemaan antaa täyden oikeutuksen elokuvan loppupuolelle. Eli tälläkin kertaa hitaan alun antaa lopussa anteeksi, aivan kuten Carriessakin, ainakin osittain.

 Evilspeak on paikoitellen naurettava (vuoden 1981 tietokone "efektit" pitää siitä huolen) ja jo mainitun tylsä mutta silti leffasta on aikoinaan saatu suhteellisen toimiva paketti. Se millainen liki kymmenen minuuttia pidempi Extended Version on ei ole minulle täysin tiedossa mutta ilmeisesti ne minuutit on lisää pohjustusta ja Stanleyn kiusaamista sillä jo tässä versiossa pitäisi olla kaikki aikoinaan sensuroitu veripalttu palautettuna. Taidan suosiolla jättää Extended Versionin välistä...

7/10

IMDb

Evilspeak

DVDCompare

DVD

BluRay

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!)

Evilspeak

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti