maanantai 29. toukokuuta 2017

Humanoids From the Deep


 Pieni Kaliforniassa oleva Noyon kaupunki elää joten kuten kalastuksella mutta tuleva säilyketehdas on lupaus varakkaammasta huomisesta, tosin kaikki ei ole samaa mieltä ja jännitteitä on paljon. Kun paikalliset nahistelevat keskenään niin heiltä jää huomaamatta suurempi vaara ja silloin kun asia paljastuu on ruumismäärä jo kovassa nousussa.

 Roger Corman, mies jonka nimi ei yleensä ole laadun synonyymi. Viihdyttävän ja hauskan synonyymi kylläkin ja kun ottaa huomioon miehen pitkän uran niin onhan sinne sekaan pakko joitain laadukkaampiakin tuotantoja eksyä.

 Ja tämä on yksi niistä, elokuva joka on mennyt jotenkin "ohi" eli tilaisuuksia katsomiseen on kyllä ollut mutta aina tämä vain jäi odottamaan vuoroaan, noin 20 vuoden ajan. Mutta vaikka tämä minusta on laadukas niin varoituksena vain että harvat teistä ovat todennäköisesti samaa mieltä sillä pienen rahan B-huttuahan tämäkin on.

 Mutta kun leffassa on sopivassa suhteessa epätoivoa, ylipäätään tunnelmaa, hyviä hahmoja sekä päteviä näyttelijöitä, komeita Rob (The Thing) Bottinin luomia hirviöitä, pikkusen paljasta pintaa ja vertakin kivasti niin silloin homma toimii, olkoonkin että kuvaus ja ohjaus ontuu paikoitellen pahemman kerran vaikka tässä kaksi ohjaajaa on ollutkin. (Heistä Barbara Peters hoiti miehiin liittyvän väkivallan ja Jimmy T. Murakami naisiin kohdistuvat teot.)

 Sano "Uskottava" ei päde pienen budjetin Creature Featureihin mutta tässä ollaan yllättävän lähellä vaikka todesta ei voi tässäkään mitään ottaa. Niin no, uskoohan jotkut kuoleman jälkeiseen elämäänkin eli aina on se mahdollisuus että jollekin tämä on dokumentti. Minulle ei mutta todella viihdyttävä 80 minuuttinen kokemus tämä kyllä on.

PS: Tästäkin on Remake ja kenenkäs muunkaan toimesta kuin itse Roger Cormanin. Nähtävähän sekin on!

7,5/10

IMDb

Humanoids From the Deep

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Humanoids From the Deep

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti