keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Get Out


 Chris on kovan paikan edessä: Hänen pitäisi tavata tyttöystävänsä Rosen vanhemmat jotka ei tiedä että hän on musta. Mutta vanhemmat paljastuvatkin oikein mukaviksi ja he ottavat Chrisin avosylin vastaan. Myös heidän taloudenhoitaja sekä talonmies ovat miellyttäviä ja "yllättäen" paikalle ilmaantunut sukukin, Rosen veljeä lukuunottamatta, on erittäin leppoisaa porukkaa. Jopa siinä määrin että Chrisin olo on kaikkea muuta kuin rento saatika mukava sillä jotain on päivänselvästi pielessä kaiken täydellisen miellyttävyyden keskellä.

 Get Out on tämän vuoden kehutuimpia kauhuelokuvia sekä rahasampo ja tästä pienen budjetin leffasta on tullut sen verran suuri hitti että joidenkin tietojen mukaan studio on luvannut ohjaaja/käsikirjoittaja Jordan Peelen seuraavaan elokuvaan noin neljä kertaa suuremman budjetin.

 Ja täysin ansaitusti sillä Get Out on hyvä, tunnelmallinen sekä erilainen elokuva joka pitää katsojan otteessaan loppuun asti ja vaikka jotkin asiat olikin hiukan ennalta-arvattavia niin ainakin minulla oli koko ajan hiukan vaivaantunut sekä epävarma Mitä helvettiä-olo. Näyttelijöissä ei heikkoksia ole mutta varsinkin pääosakaksikko Daniel Kaluuya ja Allison Williams onnistuu osissaan täydellisesti.

 Leffassa on heikkoutensa ja kestoa on jokunen minuutti liikaa mutta silti Get Outissa on niskavilloja kutittelevaa tunnelmaa monen muun ns. puhtaamman genre-elokuvan verran eikä kesto tai heikkoudet tapa kokonaisuutta vaikka heikentävätkin sitä jonkun verran.

 Myös leffan huumori on osittain irralinen kaikesta muusta mutta silti sekin puoli toimii kiitettävästi ja tuo oman lisänsä viime vuosien persoonallisimpiin kuuluvaan teokseen josta pidin. Tiedän kumminkin sen ettei tästä varmasti kaikki pidä mutta se taas ei ole minun ongelmani.

8/10

IMDb

Get Out

DVDCompare

-----

Trailer

Get Out

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti