sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Cloverfield


 Rob on muuttamassa Japaniin joten pakkohan silloin on järjestää juhlat jonne kutsutaan kaikki tutut sekä puolitutut. Bileiden tunnelma on hiukan niin ja näin mutta tunnelmaa latistaa pahemmin hirviö joka ryhtyy tuhoamaan Manhattania. Eikä poispääsystä ole takeita.

 Siinäpä se Cloverfieldin tarina yksinkertaisesti selitettynä on ja yksinkertainenhan tämä onkin, ainakin pinnalta. Se mikä tästä tekee mystisemmän, jopa syvällisemmän, on se ettei tässä taivutella rautalangasta tapahtuminen syitä eikä seurauksistakaan näytetä kuin vilauksia.

 Mikä on hyvä sillä Cloverfield olisi hyvin helposti voinut olla yksi tusinapaska mockumentary ja vaikka porukka olikin aikoinaan kävellyt teatterista ulos kameran heilumisen aiheuttaman pahoinvoinnin vuoksi niin huomattavasti pahempaakin olen lajityypissä nähnyt. Näyttelijät ovat huomattavasti laadukkaampia kuin tällaisissa on normaalisti totuttu näkemään (mm Deadpoolista tuttu T.J. Miller) ja ihmeitä tekevä kuvaus/ohjaus/editointi on todella laadukasta.

 Mutta se suurin syy mikä nostaa tämän niin monen lajitoverinsa yläpuolelle on uskottavat tehosteet hirviötä ja sen ympärillä tapahtuvia asioita myöten ja tämä jos mikä on myös hyvä osoitus siitä miten CGI voi saada järkevästi tehtynä ihmeitä aikaan eli pääosin syventämällä asioita ja taustalla, ei päin näköä tunkemalla.

 Cloverfield on toimiva mockumentary ja ennen kaikkea hyvä hirviöelokuva jollaisia tulee harvoin. Mutta hyvä että edes joskus.

8/10

IMDb

Cloverfield

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti