torstai 11. toukokuuta 2017

Guardians of the Galaxy Vol. 2


 Galaksin Vartijan homma ei ole helppoa mutta rahakasta kyllä. Tai ainakin voisi olla ellei geenimanipulaation aikaansaama pesukarhumainen olento olisi liian perso tavaroille. Joten ongelmilta ei vältytä mutta onneksi Peter "Star Lord" Quillin kauan kadoksissa ollut isä palaa kuvioihin oikeaan aikaan ja Vartijat säilyttävät nahkansa. Mutta sankareiden tie vie yleensä ojasta allikkoon ja niin tälläkin kertaa sillä galaksissa on monia tahoja jotka havittelevat Vartijoiden henkeä, tavalla tai toisella.

 Guardians of the Galaxy on vieläkin yksi parhaista Marvel leffoista joten odotin jatko-osaa enemmän kuin innoissani. Onneksi odotus oli suurelta osin sen arvoista sillä GotG Vol.2 on hauska, vauhdikas ja värikäs sekä ennen kaikkea positiivinen seikkailu joka ruotii niitä peruskysymyksiä joita useilla meistä varmasti on. Leffan huumori on yllättävää ja varsinkin 1980-luvun pop ilmiöillä leikitään kiitettävän paljon, musiikkeja myöten tietysti.

 Elokuvan ongelmat ovatkin itse tarinassa ja sen kulussa, ei leffan hengessä. Kokonaisuus tuntui välillä vain toisistaan irrallisilta kohtauksilta ja isä/kasvattaja lässytys alkoi valumaan korvista ulos suht nopeasti. Mutta onneksi valui niin eipähän jäänyt vaivaamaan korvien väliin vaan sen sijaan korvien väliin jäi rento hyvän olon tunne johon ei ongelmat tai huonot ajatukset mahtuneet, ei ainakaan hetkeen.

 GotG 2 ottaa itsensä paikoitellen hiukan liian vakavasti mutta onneksi pääosin leffaa on tehty sopivasti kieli poskessa ja jo ensimmäisessä vilahtaneen Howard the Duckin cameo lämmitti mieltä sekä sydäntä kummasti.

 Kolmas osa on jo varmistunut mutta sitä ennen Vartijat nähdään Avengers: Infinity Warissa eli sen ja Thor: Ragnarökin myötä MCU lähtee maasta vielä enemmän muihin sfääreihin. Aika näyttää miten MCU muuttuu ja muokkaantuu, mahdollisuuksia kun löytyy todella paljon.

7,5/10

IMDb

Guardians of the Galaxy Vol. 2

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti