tiistai 16. toukokuuta 2017

Dawn of the Mummy


  Haudanryöstäjät avaavat dynamiitillä hautakammion ovet ja muutaman mutkan kautta he saavat riesakseen malleja sekä kuvausporukan jotka jäävät pyörimään jalkoihin. Ja eipä aikaakaan kun muinaiset kiroukset toteutuvat, vainajat nousee ja ruumiita tulee.

 Dawn of the Mummy on ainakin toistaiseksi Egyptissä syntyneen Frank Agraman viimeinen ohjaus, tuottajana mies on kylläkin toiminut viime vuosiin asti. Ikää kaverilla tosin on jo reilut 80-vuotta eli tuskin hän enää paljon töitä tekeekään mutta miehen muita elokuvia en ole nähnyt. Jostain syystä Queen Kong alkoi kiinnostamaan siinä määrin että kyllä moinen teos on käsiin saatava. Mutta siitä sitten kenties joskus, nyt DotM: iin

 DotM tarjoaa sitä ns peruskauraa jollaista on joka h*lvetin ikisessä muumio/kirous leffassa ja noin joka toisessa zombie leffassa eli varoitellaan-ei kuunnella-p*skaa tuulettimessa. Eikä siinä mitään, moiset kliseet olen valmis hyväksymään jos leffa tarjoaa jotain niiden tilalla kuten tunnelmaa, verta, reittä, rintaa, hyviä tehosteita tai edes hyviä hahmoja. Mutta tässä niitä ei juurikaan ole.

 Kuten ei ole hyviä näyttelijöitäkään mutta kuvaus/ohjaus/editointi toimii kohtalaisesti. Käsikirjoitukseen ei ole mielikuvitusta tai aikaa juurikaan uhrattu ja ruumitakin tulee aivan liian hitaaseen tahtiin.

 Veikkaan että The Mummyn tekijät ovat tämän nähneet sillä leffojen Comic Sidekickeissä on samankaltaisuuksia, tässä hassusti puhuvan arkajalan kohtalo kumminkin sinetöityy huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa. Se taas on toisaalta aivan sama, DotM on heikko esitys. (Piste)

4/10

IMDb

Dawn of the Mummy

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti