keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

The Secret of NIMH


 Rouva Brisbyn mies on kuollut mutta surun vuoksi ei voi lapsia jättää ilman hoitoa, varsinkin kun pieni Timmy on keuhkokuumeessa aikana kin maanviljelijä aloittaa pellon kääntämisen jolloin pesäpaikkaa pitäisi muuttaa. Brisby saakin apua, yllättävältä taholta kumminkin.

 Lapsuus, tuo omituinen aika jolloin pääkopan kehityksen myötä jotkin asiat teki vaikutuksen ja jätti jälkensä. Tässä iässä voisi varmaan niitä muutoksia kutsua nostalgiaksi ilman sen kummempaa syvällisempää jaarittelua.

 Tämä on yksi niistä nostalgisista asioista jotka teki minuun aikoinaan suuren vaikutuksen eikä siihen todellakaan ollut syynä söpöt peltohiiret vaan pöllö ja rotat sekä heidän maailmaansa liittyvä kauneus synkkyyden kautta. Sekä tietysti Dom Deluisen tulkitsema tunari lintu Jeremy joka kieltämättä oli jo menettänyt liki kaiken hohtonsa.

 Mutta tarinan sekä maailman osittainen synkkyys ei, kuten ei sekään että animointi, ilman tietokoneita, on edelleen komeaa katsottavaa eikä entinen Disneyn palkollinen ohjaaja Don Bluth ilman taiteellista silmää ole.

 Leffan ongelma on tarinan kulku sillä välillä NIMH käy tylsäksi mutta onneksi vain lyhyeksi aikaa kerrallaan eikä jätä niin pahaa makua suuhun etteikö elokuva olisi vieläkin positiivinen kokemus.

7/10

IMDb

The Secret of NIMH

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti