sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

The Autopsy of Jane Doe


 Poliisit tuovat ruumishuoneelle tuntemattoman naisen ruumiin jonka he löysivät erään talon kellarista osittain haudattuna. Talon muista kerroksista löytyi kolme muuta ruumista mutta toisin kuin Tuntematon niin niistä löytyi ulkoisen väkivallan merkkejä. Kun ruumiinavaus alkaa niin merkkejä alkaa kumminkin löytymään mutta järkeä niissä ei ole.

 André Övredal (En minä tiedä miten jonkun Norjalaisen Ö: n saa aikaiseksi näppäimistöllä!) nousi minulle tietoisuuteen yhdellä niistä harvoista oikeasti hyvistä mockumentary leffoista eli Troll Hunterilla mutta tämän näkemisen jälkeen aion etsiä käsiini miehen esikoisen ja katson varmasti tuleviakin.

 Sillä The Autopsy of Jane Doe on hyvä, tyylikäs sekä tunnelmallinen kauhuelokuva ja vaikka leffa ei täydellinen olekaan (puutteet ovat onneksi pieniä) niin minä sekä Sohvan Toinen Nurkka katsottiin tämä alusta loppuun hiljaa, ilman keskeytyksiä. Emme tosin muutenkaan leffoja katsoessa paljon juttele mutta vaihdamme välillä edes lauseen tai pari mutta nyt kävi lyhyen ajan sisään jo sama Ihmeellinen Hiljaisuus sillä edellinen kerta oli The Wailingiä katsoessa.

 TAoJD on loistava osoitus siitä miten rajallisella budjetilla, pienellä tilalla sekä parilla loistavalla näyttelijällä (Brian Cox on tässä parempi kuin koskaan) tehdään pieniä ihmeitä, ainakin sellaisen katsojan silmissä joka on pettynyt todella monesti kehuttujen ja suositeltujen leffojen kanssa.

 Herra Övredal oli saanut The Conjuringin nähtyään päähänsä että haluaa tehdä kauhuleffan ja kuukautta myöhemmin hän oli saanut agentiltaan tämän käsikirjoituksen. Hyvä homma ja kun mies vielä lopputeksteissä kiittää Trollia niin jokin kertoo minulle että mies Vuonojen Maasta saattaa päästä vielä pitkälle, intuitio ja nöyryys kun tuntuu olevan kohdallaan.

8,5/10

IMDb

The Autopsy of Jane Doe

DVDCompare

-----

Trailer

The Autopsy of Jane Doe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti