perjantai 17. maaliskuuta 2017

Ghost Story


 Edward, Sears, John sekä Ricky ovat vanhoja ystäviä ja heidän oma pieni The Chowder Society-kerho kokoontuu säännöllisesti kummituskertomuksien merkeissä. Kun Edwardin poika David kuolee todennäköisesti oman kätensä kautta ja pian Edward todisteiden valossa riistää oman henkensä niin muille vanhuksille tulee mieleen menneet kesät. Niitä muistoja ruokkii myös Davidin veli Don joka on tietämättään sotkeutunut asioihin jotka ovat saaneet alkunsa jo vuosia ennen hänen tai Davidin syntymää. Onko isien synneistä maksettava?

 Ghost Story perustuu Peter Straubin saman nimiseen kirjaan ja harvinaista kyllä suhteellisen uskollisesti vaikka muutoksiakin on tehty. Mutta mikä vielä harvinaisempaa niin filmatisointi on parempi kuin lähdemateriaali on ja siitä kiitos kuuluu niille muutoksille.

 Straubin kirja on yksi niitä teoksia joka ei ole ajan hammasta kestänyt mutta ilmeisesti aikoinaan se oli menestys, aivan kuten tämä filmatisointikin oli vaikka vastaanotto olikin ristiriitainen. Itselleni tätä oli mukava katsella pääasiassa neljän iäkkäämmän herran hyvien roolisuoritusten vuoksi vaikka ei Alice Krigen suorituksessakaan vikaa ole, kuten ei hänen kohtauksien vähäpukeisuudessakaan. Tehostepuoli on kieltämättä kömpelöä mutta ne täyttävät tehtävänsä ja jokin niiden epärealistisuudessa (satumaisuudessa?) myös kiehtoi, ainakin suurelta osin.

 Ghost Story ei ole mikään mestriteos mutta tämä Kummitusjuttu ei ole aivan sieltä perinteisimmästä päästä ja hyvin tehty sekä ilman pahoja horjumisia oleva suhteellisen vakaa kokonaisuus se kumminkin on.

7/10

IMDb

Ghost Story

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti