lauantai 5. tammikuuta 2013

Looper


 Vuonna 2074 aikamatkustus on mahdollista mutta samalla laitonta. Kun vielä murhista jää helposti kiinni jonkinlaisten valvonta systeemien takia niin järjestäytynyt rikollisuus on ottanut aikamatkustuksen käyttöönsä ja lähettää poistettavat ihmiset 30 vuotta ajassa taaksepäin loopereiden hoideltavaksi. Maksu on kohtalainen mutta monella on toiveena että joku päivä tulisi teloitettavaksi kuka muukaan kuin looper itse, maksun ollessa monin kertainen ja loppuelämänsä voikin rellestää sydämensä kyllyydestä. Jokseenkin ymmärrettävää kun vaihtoehtona on todennäköinen köyhyys. Asiat mutkistuu huomattavasti kun kohde pääseekin karkuun.

 Looper on virkistävän erilainen scifi toiminta ja ei todellakaan sellainen kuin odotin vaikka loppu puolella arvattavaksi menikin. Rian Johnson on vielä aloittelija ohjaajana ja käsikirjoittajana mutta tällaisen jälkeen tulen seuraamaan tekemisiä aivan kuten Joseph Gordon-Levittiakin, viime vuosi osoitti miehen kyvyt uskottaviksi kuten alan myös uskoa että Emily Bluntista on johonkin, viimeisin naisnäyttelijä joka teki vastaavanlaisia vaikutuksia oli varmaan Jodie Foster.

 Leffa on hidastempoinen mutta ei missään vaiheessa tylsä ja mielenkiinnon liki koko ajan ylläpitävä teos jonka synkkyydessä ei paljon huumorin kukka kuki.

8/10

IMDb

Looper

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti