perjantai 4. tammikuuta 2013

Die, Monster, Die!


 Kun amerikkalainen Stephen Reinhart saapuu Englantilaiseen Arkhamin kaupunkiin, Lovecraftin lukijat tietää jo tässä vaiheessa että kaikki ei mene niin kuin pitäisi, ja etsii kyytiä Witleyn kartanolle niin kävelyksi menee, edes polkupyörää kun ei hänelle vuokrata. Kun talon isäntäkin yrittää ensimmäisenä häätää miekkosen vaikka tytär onkin hänet kutsunut ja äitikin toivottaa tervetulleeksi niin vaikea on tuntea olonsa turvalliseksi, varsinkin kun äiti kertoo tarinan kadonneesta palvelijastaan ja rukoilee viemään tyttären pois.

 Joten mitä The Color Out of Space novellista on jäljellä? Eipä juuri mitään ja kaikki se mitä on jätetty on muutettu, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Mutta itse elokuva olisi heikompi ellei ne harvat asiat jotka on älytty novellista hyödyntää nostaisi tasoa tuomalla persoonaa muutoin tuttuihin perusasetelmiin ja tunnelma on hyvä, varsinkin loppu puolella. Entäs väri? Juuri sellainen kun voi olla 60-luvun tekniikalla asia jota ei ihmissilmä ymmärrä eikä järki käsittele.

Samainen Jerry Sohl joka oli vastuussa Curse of the Crimson Altarin H.P. Lovecraft versioinnista on syyllinen myös tähän näkemykseen The Colour Out of Spacesta. Tällä kertaa asia kumminkin ilmaistaan jopa alkuteksteissä.

7/10

IMDb

Die, Monster, Die!

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti