tiistai 1. tammikuuta 2013

Curse of the Crimson Altar



 Kun Robert Manning ei saa yhteyttä veljeensä niin hän lähtee paikan päälle kartanoon jossa Peter viimeisten tietojen mukaan majaili. Paikan päällä kukaan ei tunnu tietävän miehestä mitään mutta Robert päättää silti jäädä maisemiin ja majoittuu samaiseen taloon. Jo muutoinkin epäilyttävään tilanteeseen lyödään vielä vanha tarina Lavinia noidasta sekä edelleen harrastetut paikalliset tavat ja unikohtauksissa oleva nahka/niitti/hirvensarvi kypärässä plus nahkakalsareissa oleva äijä niin epäiltävää alkaa olla.

Tarinaa väitetään alkuteksteissä Jerry Sohlin aikaan saannokseksi kun tosiasiassa pohjana on ollut H.P. Lovecraftin The Dreams in the Witch House. Tarinaa on tietty muokattu , osittain typeryydestä ja osittain siksi että Lovecraftin tarinoista olisi pitänyt maksaa näihin aikoihin, muokkaa tarpeeksi niin voi välttää syytteet näppärästi. Ja tietysti koko juttu on tuotu nykypäivään, tässä tapauksessa 60-luvun lopulle, hippi tyyleineen ja asenteineen.

  Veikkaan että HPL pyörii montussaan, mieshän ei arvostanut elokuvia muutoinkaan kovin korkealle. Alkuperäisen tarinan tunnistaa vaikka perus rangastakin on vain muutama luu jäljellä mutta elokuvaahan tässä arvostellaan vaikka mieli tekisikin sovituksesta valittaa.

 Leffassa on tiettyä Horror Hotel/The Wicker Man tunnelmaa mutta ei tämä vakuuttavasta näyttelijä kaartistaan huolimatta mikään klassikko ole. Jos olet kaltaiseni H.P. Lovecraft fani niin katso toki mielenkiinnosta ja jos 60-luvun britti kauhu kiinnostaa niin parempiakin on.

6/10

IMDb

Curse of the Crimson Altar

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti