maanantai 26. joulukuuta 2016

Transylvania 6 - 5000


 Transylvaniassa on tehty näköhavainto Frankensteinin hirviöstä ja onpa olennosta saatu videokuvaakin. Asia ei tosin tervejärkistä kiinnosta mutta sensaatiolehdistöä sekä niitä lukevia kylläkin ja asiaa laitetaan tutkimaan kaksi asiasta vähemmän innostunutta reportteria. Mutta työ on työ ja jos paikkansa haluaa pitää niin pomoa on kuunneltava. Transylvania tarjoaa kumminkin yllätyksen jos toisenkin ja niiden rinnalla jopa Frankenstein tuntuu uskottavalta tarinalta.

 Komedia/parodia on vaikea laji ja muistan katsoneeni tämän joskus lapsena. Itse leffasta en muistanut muuta kuin Geena Davisin rintamuksen eli uskoisin nähneeni tämän suhteellisen "herkässä" iässä vai mitä psykologit sun muut lässyttäjät nyt sitten nykyään sanoisikaan.

 Ja olisi saattanut ollut parempi etten leffasta muuta olisi muistanutkaan sillä ei tämä oikeasti kovin kummoinen ole. Ok, Jeff Goldblum on aina näkemisen arvoinen omassa tyylissään eikä kaikki vitsit ole pelkästään Mel Brooks apinointia mutta ei tässä paljon nauramisen aihetta ole, tahatonta huumoriakin on surkean vähän eli camp-arvoillakaan ei paljon juhlita.

 Mutta se mikä tässä on hyvää verrattuna nykyisiin parodioihin on se ettei tässä ole selkeitä kohtauksia (Pakollisia Frankenstein kohtauksia lukuunottamatta) jotka on vain pöllitty muista leffoista ja niihin on sitten lyöty joku "hauska" juttu (V*TTU ETTÄ VIHAAN WAYANSEJA!) vaan Transylvania 6-5000 yrittää irvailla koko silloin tunnetulle genrelle.

 Pää paino on valitettavasti sanalla "yrittää" mutta kivan pienen nostalgiatripin tästä kumminkin loppujen lopuksi paikoitellen sain, se että saako joku muu on sitten ihan eri juttu.

5/10

IMDb

Transylvania 6 - 5000

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti