keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Rogue One


 Kapinallisten Liiton korviin on kantautunut huhu Imperiumin joukoista loikanneesta pilotista jolla on sisäpiirin tietoa uudesta aseesta. Pilotti on kumminkin Liiton mielestä radikaalin Sawn vankina mutta pilotin tiedot pitäisi kumminkin saada. Ratkaisu tähän on Jyn, aseen suunnittelijan tytär joka on joskus ollut Sawn suojatti. Luottamusta vaaditaan suuntaan jos toiseenkin mutta helppoa se ei ole epäluulon hallitsemassa maailmassa.

 Kun uutinen levisi että George Lucas möi Star Warsin oikeudet Disneylle niin tunne oli jokseenkin ristiriitainen, syynä siihen oli Lucasin omat Episode 1-3 fiaskot sekä se tosiasia että Disney jos mikä osaa oheissälän ylilyönnit, jopa paremmin kuin Rovio, sekä tarinoiden vesittämisen ja kaiken söpöistämisen.

 Mutta kun Star Wars: The Force Awakens onnistui olemaan positiivinen kokemus niin ristiriidat oheissälästä tuntui turhilta, ei minun niitä tarvitse ostaa, eikä söpöistämisestä ollut juurikaan jälkiä. Ja nyt kun Rogue One on nähty niin kiittelen Suuria Muinaisia siitä että Lucas luovutti lapsensa muiden kasvatettaksi sillä leffa toimii.

 Ok, käsikirjoituksessa on heikkouksia muttei mitään hälyyttävää ja kyllähän hienon Monstersin sekä hyvän Godzillan ohjannut Gareth Edwards osaa hommansa (Tosin tämän kohdalla huhuiltiin suurista yhtiön järjestämistä uusintakuvauksista mutta eikös se ole näinä päivinä täysin normaalia suurten budjettien maailmassa? Kuten myös sensaatiohakuisen "journalismin" maailmassa.) Efektit ovat puhdasta silmäkarkkia käytännön ja CGI:n sujuvassa yhteistyössä vaikka jotkin tietokoneella (Tarinan ehdoilla pakon edessä) tehdyt hahmot saivat silmät melkein valumaan verta.

 Mutta ne hahmot, sekä jotkin muut paremmin toteutetut hahmot, sitoivat tämän loistavasti siihen aitoon ja alkuperäiseen kuten myös Lucasin omiin esiosiin joita ei oikein voi tarpeeksi paljon haukkua. Tosin olen ne nähnyt tasan yhden kerran julkaisu vuosina joten pitäsi joskus varmistaa ovatko ne vieläkin huonoja.

 Rogue One ei ole huono vaan mielestäni se on parasta Star Warsia sitten The Empire Strikes Backin ja se on aika paljon se.

8,5/10

IMDb

Rogue One

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti