sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Europa Report


 Kansainvälinen joukko astronautteja ja tiedemiehiä matkaa tutkimaan Europaa, yhtä Jupiterin kuista siinä toivossa että jäämöhkäleeltä löytyisi elämää. Matka ei ole mutkaton kuten ei sekään että mitä Europalta löytyy kunnes todisteet ja kamerat kertovat kaiken.

 Mockumentary... No, se siitä mutta tuon kirotun tyylilajin sisältä löytyy toisinaan osumia kuten tälläkin kertaa mutta syynä ei ole tyylilaji vaan se tosiasia että Europa Report on suhteellisen toimiva SciFi-leffa jonka tyyli käy järkeen, ainakin suurimmaksi osaksi.

 Näyttelijät ovat tasokkaita ja ohjaaja Sebastián Cordero käyttää kameroita maltilla vaikkei tärinältä ja kuvan "sopivissa" kohdissa pätkimiseltä vieläkään vältytä, tosin tällä kertaa kameran pätkimisessä on pieni logiikkakin. Efektit on vähäisiä mutta huonolta CGI: ltä ei siltíkään vältytä, hyvää CGI:tä on kumminkin yllättävän paljon näinkin pienen budjetin tuotokseksi ja käytännön tehosteita leffassa ei ole oikeastaan lainkaan

 Leffan nimi tuli itselleni esiin etsiessäni Lovecraft-tyylisiä elokuvia ja vaikkei tämä missään nimessä ole mikään maailmanlopun kauhuvisio niin pieniä viitteitä tuon modernin kauhun merkittävimmän miehen kirjoituksiin kumminkin löytyy. 

 Eli voin suositella tätä SciFin ystäville pienellä varauksella (Varautukaa hitaaseen, jopa tylsään, alkuun) kuten myös Lovecraftia halajaville, unohtakaa vain kultainen 1920-luku ja sallikaa miehen visioille modernimpi lähestymistapa.

7/10

IMDb


DVDCompare


Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti