tiistai 6. joulukuuta 2016

Fantastic Beasts and Where to Find Them


 Newt Scamander saapuu Yhdysvaltoihin ja pian vieraan New Yorkin kadut tulevat hänelle tutuiksi koska miehen matkalaukun kiellettyä sisältöä päätyy villiksi ja vapaaksi jo valmiiksi vainoharhaisten amerikkalaisten velhojen kauhuksi. Newtin tutkimus-/kirjankirjoitusmatka mutkistuu tosin muistakin syistä velhomaailman ja normaalin maailman kohdatessa toisensa vähemmän suotuisissa oloissa.

 Harry Potterit lie kaikille tuttuja joko kirjojen sivuilta, elokuvista tai modernista pop-kulttuurista ylipäätään. Syystäkin sillä J.K. Rowling onnistui luomaan jotain hienoa, oman maailmansa joka myös tuntui uudelta eikä vain uudestaan lämmittelyltä jostain vanhasta, tutusta ja turvallisesta.

 Joten siihen maailmaan mahtuu kerrottavaa ja tämä on niistä ensimmäinen elokuvien puolella. Kaiken kukkuraksi Fantastic Beasts on oikeasti hyvä elokuva ja sopivan erilainen verrattuna Pottereihin vaikka jotain tuttuakin tässä on.

 Tarina on hyvä eikä lainkaan sellainen kuin odotin ja olennot ovat hienoja eikä hahmoissakaan moittimista ole mutta kun katsotte näyttelijälistaa niin arvaatteko kuka on tarinan pahis? Arvasitte oikein eli miksi palkata hänet kun parempiakin löytyy ja ennalta-arvattavuus olisi hävinnyt?

 Eli: Virheetön FBaWtFT ei ole mutta hyvä, omillaan seisova leffa joka tapauksessa. Jatkoa tähänkin on ilmeisesti tulossa kolmen leffan verran ja kumma kyllä pitkästä aikaa odotan jatkoa johonkin leffaan. Niin no, uusi Star Wars tietty...

8/10

IMDb

Fantastic Beasts and Where to Find Them

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti