maanantai 26. joulukuuta 2016

The Crimson Rivers


 Pierre Niemans kutsutaan Pariisista tutkimaan syrjäisellä vuoristo alueella tapahtunutta paikallisen yliopiston työntekijän murhaa. Uhria on kidutettu tuntien ajan mutta mitä koulun kirjaston hoitaja on tehnyt ansaitakseen kohtalonsa? Ja mitä tekemistä hänellä on 200 kilometrin päässä tapahtuneen koulumurron sekä haudan häpäisyn kanssa?

 Ranskalainen rikoselokuva eli kukoistuskautta hiukan ennen vuosituhannen vaihdetta ja laatua tuli paljon. Se kukoistus on ainakin minun mielestä jo mennyt, tosin en ole maan tuotantoa seurannut viime vuosina muutoin kuin Luc Bessonin alamäen kautta.

 Mutta ainakin minulle Ranskalaisen rikoselokuvan kuoleutuminen alkoi tästä sillä The Crimson Rivers (Tai Les Rivières Pourpres) oli aikoinaan se elokuva jonka jälkeen ei enää tullut sitä laatua mitä tuli vuosien ajan ja niin mielenkiintoni hiipui.

 Hiipui kuten tämäkin loppuaan kohden sillä vaikka elokuvan ensimmäinen tunti on hyvä, jopa todella hyvä, niin loppu menettää otteensa pahasti sillä vaikka tarina pitääkin pintansa niin ennalta-arvattavuus pilaa paljon. Mathieu Kassovitz on hyvä visuaalinen ohjaaja mutta vaikka hänellä on käytössä loistavia näyttelijöitä niin heistä mies ei saa luvattua potentiaalia irti kuin ajoittain joten sekin syö elokuvaa harmittavan paljon.

 The Crimson Rivers lupaa paljon ja lunastaakin lupauksiaan loppujen lopuksi yllättävän paljon ja ainakin Ranskassa leffa oli sen verran menestys että tähän Jean-Christophe Grangén kirjaan perustuvaan leffaan kynäili jatko-osan itse Luc Besson. Sitä muistelisin katsottavaksi mutta kun sekin on tullut viimeksi katsottua 2005 niin voi olla ettei asia enää ole niin.

7/10

IMDb

The Crimson Rivers

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer (Koko elokuva tällä kertaa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti