lauantai 10. joulukuuta 2016

Ghostbusters (2016)


 Erin on lähellä päästä opettajaksi arvostettuun kouluun kunnes naisen menneisyys tulee kummittelemaan kauan sitten kirjoitetun kirjan muodossa. Kun tähän lisätään Youtube-video niin ura opettajana on ohi ennen alkamistaan mutta uusi ura kummitusten metsästäjänä saa nopeahkon alun kun New Yorkiin ilmaantuu kummitus jos toinenkin. Mutta miksi kuolleet eivät enää pysy tuonpuoleisessa?

 Ghostbuster on Reboot/Remake joka pilasi monen lapsuuden jo ennen kun koko teos oli edes julkaistu ja vaikka alkuperäinen onkin hyvin lähellä sydäntäni (Johtuen siitä että se oli ensimmäinen elokuva jonka sain pentuna katsoa perheeni ihka omilla VHS-laitteilla. 5 kertaa kahden päivän aikaan ja isäni kiipeili seinille kun pentu vaan istui sisällä ja tuijotti ekstaasissa televisiota. Toinen saman viikonlopun aikana katsomani elokuva oli Gremlins ja senkin katsoin 5 kertaa. Ja ukko tykkäsi.) niin eipä tämä lapsuuttani pilannut eikä myöskään pilannut alkuperäistä vaan se on vieläkin hyvä.

 Mutta tämä ei ole hyvä, ei niin millään asteikolla. Näyttelijöissä ei ollut vikaa mutta naisnelikon hahmot olivat todella surkeita moottoriturpia joiden jutuista aivan liian pieni osa toimi ja hahmoista oikeastaan Chris Hemsworthin näyttelemä sihteeri ja Andy Garcian tulkitsema pormestari oli edes jotenkuten toimivia hahmoja.

 Huonot hahmot ei kumminkaan ollut leffat huonoin puoli, ehei toki, vaan todella surkea käsikirjoitus sekä todella kammottava CGI joka saisi sokeankin itkemään. Mihin h*lvettiin kaikki se raha on mällätty?! 80% tehosteista on sitä luokkaa etten ainakaan minä antaisi nimeäni lopputeksteihin laittaa, en ainakaan mielellään.

 Ghostbusters on niitä leffoja joita ei olisi tarvinnut tehdä mutta jotain jatkoa tällekin on jo ilmeisesti suunnitteilla. Tai sitten kysessä on alkuperäisen ohjaaman Ivan Reitmanin suunnittelema projekti sillä siitäkin on alkanut juttuja liikkumaan. Ei just niin paljon kiinnosta mutta aika näyttää ja senkin aion katsoa, olipa kyseessä jatko-osa tai ei.

3/10

IMDb

Ghostbusters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti