sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

The Burning


 Camp Blackfootin kiinteistönhoitaja Cropsy on nuorten keskuudessa vihattu mies ja teinit tekevät hänelle kepposen jonka seurauksena mies saa pahat palovammat ja polttava viha niitä teinejä kohtaan jotka aiheuttivat hänelle tuskaa saa alkunsa. Viisi vuotta sairaalahoitoja pitää miehen hengissä ja ihosiirtojen epäonnistuttua ulkonäkö on mitä on mutta koska teini on teini niin Camp Stonewaterin kesäleiriläiset pääsevät vuorostaan hänen vihansa kohteeksi. Tällä kertaa Cropsy ei tyydy olemaan vain ilkeä...

 En pitänyt aikoinaan The Burningistä. Syynä oli se että leffa tuntui halvalta Friday the 13th kopiolta mutta vaikka leffa sitä monessa mielessä onkin kesäleiriä myöten niin kyllä tässä on paljon muutakin. Kuten enemmän reittä ja rintaa (verellisesti ollaan samoilla linjoilla Fridayn kanssa) mutta oman osansa tekee brittiläinen ohjaaja Tony Maylam, jonka Split Second kuuluu jokaisen hirviöelokuva fanin yleissivistykseen, sillä miehellä on tyylitajua ja vaikka The Burning alkaa todella hitaasti niin tylsä tämä ei kumminkaan ole.

 Mutta vaikka itse elokuva ei tylsä olekaan niin Cropsy on tylsä tappaja sillä hänen asevalikoima on suppea mutta onneksi se tuho mitä hän puutarhasaksilla saa aikaan on hienoa katsottavaa ja siitä kuuluu iso kiitos Tom Savinin ja Darryl Ferruccin tehosteille joiden yhteistyö jatkui puoli vuotta tämän jälkeen julkaistussa Rosemary´s Killerissä. Näyttelijät ovat keskivertoa parempia ja joistain tässä olevista aloittelijoista kasvoi isompia nimiä, katsokaa vaikka IMDb:stä jos on enemmän kiinnostusta asiaan.

 Jatko-osaa ei leffaan tullut sillä saamistaan kehuista huolimatta tämän tulos jäi lippukassoilla vaatimattomaksi. Siitä piti huolen lukuisat muut slasherit joita julkaistiin samoihin aikoihin mutta suurimmat syylliset oli Friday the 13th Part 2 sekä uusintakierroksen teattereissa saanut Tobe Hooperin  The Texas Chain Saw Massacre.

 Vuosien varrella tämä "tositarinaan" perustuva (Cropsey nimisestä murhaajasta kerrottiin nuotioilla kauhutarinoita 1960-1970 luvuilla ja niiden todellisuus on heikoilla kantimilla) elokuva on saanut ansaitsemansa huomion ja vaikka huomiota onkin jälkikäteen tullut niin silti nostan tämänkin "Unohdettuihin Klassikoihin", jatkoksi aliarvostettuihin elokuviin jotka ansaitsisivat laajempaa huomiota joita Nurinoissani edellisen kerran edusti Scarecrows.

8/10

IMDb

The Burning

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti