maanantai 6. huhtikuuta 2015

Mutant Chronicles - Director´s Cut


 Jääkauden jälkeen maahan saapui Kone joka teki ihmisistä mutantteja. Vuosien kärsimysten jälkeen yksi soturi yhdisti muinaiset heimot ja he sulkivat Koneen maan uumeniin jonka jälkeen tieto Koneesta jäi harvojen ja valittujen etuoikeudeksi. Vuodet kuluivat kunnes vuonna 2707 neljän maata hallitsevan korporaation vuosia jatkunut sota vapauttaa Koneen sekä sen voiman jälleen kerran. Paniikki leviää ja ne jotka voivat pakenevat palloltamme mutta on olemassa Valittu joka voi pysäyttää Koneen. Ongelma on se että hänet pitäisi saada syvälle maan sisään, ohi tuhansien mutanttien.

 Mutant Chronicles oli alunperin roolipeli joka julkaistiin 1993. Sittemmin tuli korttipeli, miniatyyripeli, videopeli, kirjoja ja sarjakuvia joten filmatisointi oli väistämätön. Muihin muotoihin Mutant Chroniclesista en ole tutustunut mutta ainakin elokuvan maailma on hyvin ajateltu sekä toimiva ja onkin sääli ettei studio ole uskonut näin kunnianhimoisen elokuvan mahdollisuuksiin sillä rajallinen budjetti näkyy pahasti heikon CGI: n muodossa jota on paljon.

 Mutta studion epävarmuuden ymmärtää sillä Mutant Chronicles on vain pienten piirien juttu ja vaikka CGI onkin heikkoa niin sen verran harvoissa elokuvissa on steampunk elementtejä joten sen vuoksi tehosteiden heikkouksia antaa anteeksi, ainakin osittain, ja onneksi maskeeraukset sekä käytännön tehosteet on hyvin tehtyjä. Leffan yksinkertainen tarina toimii ja elokuvassa on joitain minun suosikki näyttelijöistäni (mm Ron Perlman ja Sean Pertwee) joten ainakin minulla noin 110 minuuttia meni tämän parissa suht sujuvasti.

 Ongelmaton elokuva ei CGI: n ohella kumminkaan ole sillä yksinkertainen tarina on toimivuudestaan huolimatta liiankin yksinkertainen sekä ennalta-arvattava eikä kaikkia hahmoja kyetä huodyntämään ja monen tarkoitus onkin vain kuolla mahdollisimman traagisesti, uhrautumalla muiden puolesta. Toivottavasti Mutant Chroniclesin maailmaa kumminkin uskalletaan vielä joku päivä elokuvissa hyödyntää sillä potentiaalia on paljon.

6,5/10

IMDb

Mutant Chronicles

DVDCompare

DVD

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

Mutant Chronicles

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti