sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pulse


 Kun Taguchi ei ilmaannu töihin niin työkaveri Michi menee hänen asunnolle sillä miehellä on levyke jota ilman työt ei voi jatkua. Taguchi onkin kotonaan ja Michi saa haluamansa mutta mies hirttää itsensä ja kun hänen työkaverit tutkivat levykkeen sisältöä niin siltä löytyy jotain jolle ei ole mitään järkevää selitystä. Ja vastaavia löytöjä alkaa tulemaan muillekin vastaan...

 Kun aasialainen kauhu nousi länsimaissa parempaan tietoisuuteen noin 12-13 vuotta sitten niin Pulse, a.k.a. Kairo, oli minulla ensimmäisten joukossa joita silloin näin. Elokuva oli erilainen kokemus jo tutun eurooppalaisen ja amerikkalaisen kauhuelokuvan rinnalla sillä elokuvassa ei ole verta, reittä tai rintaa jotka useasti yhditetään kauhuun ja koska pidän paljon ns tunnelma kauhustakin, oikeastaan enemmän kuin verellä läträämisestä, niin Pulse jäi mieleen.

 Leffasta muistin enää lähinnä sen tehokkaimmat kohtaukset jotka toimivatkin edelleen hyvin. Elokuva etenee verkkaisesti eikä se sorru missään vaiheessa hätäilyyn vaan kokonaisuuden annetaan avautua kaikessa rauhassa ja mielenkiinto pysyykin hyvin yllä, tosin muutaman kohtauksen lyhentäminen ei olisi haitannut ja myös musiikkien käytössä on joissain kohtauksissa toivomisen varaa. Pulsen vähäinen CGI on aikansa elänyttä mutta silti ne tekee sen minkä huonokin CGI voi parhaimmillaan tehdä eli ne täyttävät tehtävänsä ja ovat hyvä sekä toimiva tehokeino eikä todellakaan se ainoa asia joka elokuvalla on tarjottavana.

 Pulse on yksinkertainen ja tehokas elokuva jossa ei yhtä kohtausta lukuunottamatta asioita selitellä vaan paljon on jätetty katsojan korvien välin varaan ja hyvä niin. Jenkit ei jättäneet tätäkään rauhaan vaan tästäkin on remake (sekä sen jatko-osat) joka muistaakseni oli siedettävä. Itse leffasta en kumminkaan muista muuta kuin lopun joten voi olla ettei se kovin kummoinen ollutkaan. Sitä tuskin katson enää koskaan mutta tämän pariin palaan vielä varmasti.

8/10

IMDb

Pulse

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti