sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

In Dreams


 Claire ei ymmärrä uniaan, ei ennen kuin on liian myöhäistä ja hänen tytär murhataan. Ruumiin löydyttyä Claire yrittää riistää oman henkensä ja sairaala reissun jälkeen naisen unet muuttuvat pahemmiksi sillä ne ovat yhteydessä murhaajaan mieleen mutta edes hänen miehensä ei moisia horinoita usko, varsinkin kun Claire on ilmiselvästi vaaraksi itselleen sekä ympäristölleen, Mutta vaikka hän on vaaraksi niin ei se tee Clairesta hullua, ainakaan vielä.

 In Dreams perustuu Bari Woodin Doll´s Eyes kirjaan. Joka on lukematta. Hitto että on tullut luettua elämänsä aikana loppujen lopuksi häpeällisen vähän ja viime vuosina vielä vähemmän. No, jos tuota eläkkeellä sitten.

 Mutta Doll´s Eyes ei välttämättä kuulu luettaviin sillä ainakin elokuvaversio tarinasta on hyvästä ideastaan huolimatta tylsä. Tosin ihmisen päänsisäisiä asioita käsitellään todella paljon eli kirjana tämä(kin) toimii todennäköisesti paremmin. Hahmoista kaikki jää etäisiksi, jopa Annette Benningin näyttelemä päähenkilö, joten kauhutrilleri menettää siinä sen trilleri puolensa, jännitäppä mitään sanomattomien puolesta. Kauhu puoli toimii hiukan paremmin mutta mitään suuria tuntemuksia on turha odotella siltäkään saralta.

 Elokuvan positiivisia puolia on Neil Jordanin ohjaus sekä Darius Khondjin kuvaus sillä heidän yhteistyö on onnistunut hyvin ja visuaalisesti In Dreams onkin suurelta osin hienoa katsottavaa. Yksi syy tämän katsomiseen on tietenkin Robert Downey Jr joka teki paluuta parrasvaloihin tämän kuvausten aikoihin, koko ura kun oli vähällä mennä viemäristä alas huumeiden vuoksi, vaikka suoritus hiukan haparoiva onkin.

 In Dreams on keskinkertainen teos eikä tätä kannata etsimällä etsiä katsottavaksi mutta kun joskus on tylsä lauantai-ilta ja leffa sattuu TV: stä tulemaan niin katsokaa toki sillä vaikka tämä minulle olikin mitään sanomaton niin toiselle leffa voi toimiakin, ainakin sohvan toinen nurkka piti tästä enemmän kuin minä. Hyllyni tyhjenee jälleen kerran, tosin tilalle on jo uusia tulossa.

6/10

IMDb

In Dreams

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti