tiistai 7. huhtikuuta 2015

Uzumaki


 Korouzu Townissa asuvat Kirie ja Shuichi ovat olleet ystäviä lapsuudesta asti. Nyt teininä heitä pidetään pariskuntana joilla on yhteinen tulevaisuus mutta onko heillä enää tulevaisuutta kun kaupunki joutuu keskelle outoja tapahtumia joissa pyörteet vaikuttavat ihmisten elämään ja kuolemaan?

 Uzumaki perustuu Junji Iton samannimiseen mangaan josta pidän paljon, tosin luin sen vasta muutama kuukausi sitten ja tämän näin ensimmäisen kerran samoihin aikoihin Pulsen kanssa eli noin 12 vuotta sitten. Silloin tuli katsottua myös mm Ring sekä Ju-On: The Grudge joiden näkeminen jätti ikuisesti jälkensä pääkoppaani. Mutta kuten Pulse niin myös tämä jäi mieleen, ei sen vuoksi että katsoessa olisi käynyt päässä ajatuksia tyyliin "Jumaliste, taidanpa kiivetä sohvan taakse piiloon, ihan vain varmuuden vúoksi" tai "EI S*ATANA, HAJOITA TELEVISIO! EI PRKL!!!" vaan siksi että tätä ja Pulsea katsoessa tunsi katsovansa jotain omalaatuista, erilaista.

 Ja sitähän Uzumakikin edelleen on, tosin nyt kun on mangan lukenut niin huomaa sen kuinka paljon tarinaa on karsittu lähdemateriaaliin verrattuna sillä se on yllättävän laaja nähtynä siihen että mangaa tuli vain 3 albumia. Eli siinä missä manga vei tarinan loppuun eikä jättänyt kysymyksiä auki niin tämän lopussa tuntee olevansa yksi iso kysymysmerkki. Samaa mieltä oli myös sohvan toinen nurkka jolle manga ei ole tuttu ja koska hän ei ole nähnyt japanilaisia komedioita niin sohvalla istui kysymysmerki huutomerkki lisällä.

 Sillä Uzumaki ei selittele, asioita vaan sattuu ja tapahtuu ja leffa onkin pieni, kiero japanilaisen elokuvan helmi. Leffa ei ole mitenkään toiminta painotteinen tai pelottava mutta pieni vanteen kiristys tuntuu Uzumakia katsoessa pään ympärillä ja suurimpana syynä siihen on elokuvan erikoisuus eikä ainakaan minulle ole tullut samanlaista vastaan.

PS: Manga on parempi mutta jos olet sen lukenut niin kannattaa antaa tällekin mahdollisuus.

8/10

IMDb

Uzumaki

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti