perjantai 3. huhtikuuta 2015

Hercules - Extended Cut


 Hercules on legenda, puoliksi jumala jonka isä Zeus petti puolisoaan Heraa kuolevaisen naisen kanssa. Tai niin ainakin kerrotaan ja se sopii palkkionmetsästäjänä sekä palkkasoturina elantonsa tienaavalle miehelle joka yrittää saada tarpeeksi paljon rahaa kasaan jotta hän pääsisi karkuun sivistystä ja kun kuningas Kotys tarjoaa hänelle sekä tämän kumppaneille kaksi kertaa Herculeksen painon verran kultaa avusta sotimiseen niin mikä "sankari" kieltäytyisi moisesta? Tarut ovat taruja eikä palkkasoturit mitään sankareita ole mutta on vääryyttä sekä oiketta eikä Herculesta kannata suututtaa, oli hän sitten jumala tai ei.

 Vuonna 2014 tuli pari Hercules-leffaa eli tämä ja minulta kesken jäänyt Renny Harlinin The Legend of Hercules. Tämänkin katsomista välttelin ohjaaja Brett Ratnerin takia (jonka elokuvista vain X-Men: The Last Stand on katsomisen arvoinen) mutta koska pääosassa on Dwayne Johnson niin pakkohan tällekin oli mahdollisuus antaa.

 Leffa perustuu Steve Mooren sarjakuvaan ja tässä haiskahtaakin selvästi erään toisen sarjakuvaan perustuvan elokuvan menestyksellä ratsastaminen vaikka välissä menikin 9 vuotta. Mutta siinä missä ohjaaja Zack Snyder mielestäni 300: lla onnistui niin tällä Ratner ei niin yllättäen epäonnistuu . Tarinaa ei juurikaan ole ja se mitä on on tutun oloista (perinteisestä 12 urotekoa-tarinasta on poikettu mutta vastaavaa on useissa muissa) mutta silti sillä ja näillä näyttelijöillä olisi kyvykkäämpi ohjaaja saanut parempaakin aikaan. Nyt niinä harvoina valopilkkuina onkin näyttelijät sillä Dwayne Johnson, John Hurt, Rufus Sewell ja Ian McShane ovat kaikki sen luokan taitajia että heistä jokaista jaksaa katsoa elokuvasta toiseen.

 Elokuvassa on kumminkin sen verran mäiskettä ja verta, ainakin tässä versiossa, että sellaiset seikat kuin tarina tai järkevä ohjaus unohtui välillä kokonaan ja vaikka 3D CGI- tehosteet olivatkin pääosin kammottavaa katsottavaa niin silti tämän parissa tunsi välillä jopa viihtyvänsä.

6/10

IMDb

Hercules

DVDCompare

BluRay

Movie-Censorship

Hercules

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti