tiistai 1. lokakuuta 2013

The Sin Eater


 Kun katolisen veljeskunnan pannaan julistettu johtaja kuolee oudoissa olosuhteissa niin hänen oppipoikansa Alexin on otettava selvää katolisen kirkon hylkäämän miehen kohtalosta. Mutta kuinka uskossaan horjuva mies voi nousta kuoleman taustalta löytyvää, katolilaisen oppien mukaan, ajatonta pahuutta vastaan?

 Ohjaaja Brian Helgeland on ansainnut meriittejä lähinnä käsikirjoittajana ja niistä löytyykin joitain tunnettuja ja hyviä kauhuelokuvia vaikka tunnetuimpia onkin genren ulkopuoliset tuotokset. Tämänkin käsikirjoituksessa on hyviä ideoita ja hetkiä mutta pääpiirteittäin tunnelma on kylmä ja etäisen oloinen eikä yhdenkään hahmon kohtalosta jaksa kiinnostua missään vaiheessa vaikka Mark Addyn comicsidekickiä lähentelevä hahmo hyvä onkin. Heath (R.I.P.)Ledger oli sukupolvensa parhaita näyttelijöitä ja se näkyy tässäkin vaikka Alex päähenkilönä mitäänsanomaton onkin.

 Elokuvan tarina ei ole niin suoraviivainen kuin kuvailuni perusteella voisi päätellä vaan siinä on omaleimaisuuttakin jota ei tosin osata hyödyntää kunnolla, lopputuloksen jäädessä suurtelta osin mitään sanomattomaksi jaaritteluksi.

 "Tieto on uskonnon vihollinen"

5/10

IMDb

Sin Eater

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti