keskiviikko 23. lokakuuta 2013

The Croods


 Croodit ovat luolamiesperhe joiden naapurit ovat kuolleet milloin jonkin elukan syöminä, milloin flunssaan. Mutta he ovat elossa varovaisuuden ansiosta jonka johdosta kaikki vähänkin hauska on kiellettyä. Mutta kun luonnonmullistus tuhoaa heidän kotiluolan niin on otettava kirjaimellisesti hyppy tuntemattomaan ja yritettävä selviytyä uudessa maailmassa ja sen vaaroissa.

 Odotukset ei olleet kovinkaan korkealla tämän suhteen sillä trailerit olivat todella heikkoja. Joten elokuva yllätti todella positiivisesti ja paljastui hyväksi seikkailuelokuvaksi vaikka sisälsikin ne pakolliset animaatioiden kliseet: Kadutaan, ollaan kateellisia, ollaan rohkeita jne. Mutta tarina siitä miten luolamiehen mörssäri mentaliteetilla pärjatään värikkäässä, kauniissa ja herkässä uudessa maailmassa on toimiva, kiitos kuuluu jälleen suurelta osin hyville eläinhahmoille joista varsinkin erilaiset kissaeläimet olivat kiinnostavia mutta kyllä ihmisissäkin on jopa yritystä ja onnistumistakin.

 Mieleen ihmisistä jäi parhaiten perheen kuopus Sandy jossa on tasmanian tuholaisen mentaliteettiä ja isoäiti joka ei suostu kuolemaan vaikka sitä kuinka toivoisi mutta yksikään ei ole turha tai rasittava. Leffa on paikoitellen hyvinkin vauhdikas mutta säästyy pahimmalta ja yliampuvalta kohellukselta yhtä kohtausta lukuunottamatta.

 Elokuvan huumori on välillä hyvinkin yllättävää ja "neito pulassa" kohtaus jäi itselleni päällimmäisenä mieleen.  Ja kun animaatiosta on kyse niin sanomaakin löytyy, tällä kertaa: Millaista elämää on elää jatkuvasti varuillaan, peläten, piilotellen ja vältellen?

7/10

IMDb

The Croods

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti