lauantai 5. lokakuuta 2013

Creature


 Karibianmeri, Shark Tooth Island, 1972. Laivaston tutkimuslaitoksen turvallisuus pettää ja jotain tiedemiesten luomaa pääsee pakenemaan, päätyen kumminkin meren pohjaan. Tästä loikkaus nykypäivään, joka on 1998, ja pohjaan päätynyt koe vapautuu vuosien jälkeen joten saaristojen asukkailla on nyt pahempiakin ongelmia kuin alueen uhanalaiset valkohait.

 Pidän tämänkaltaisista hirviöelokuvista ja kirjana tämä onkin paras Peter Benchleyn tuotoksista vaikka tarinan kaava kliseisine hahmoineen on jälleen sama kuin muissakin miehen aikaansaannoksissa eli vallanpitäjät ovat kusipäisiä idiootteja, sankarit harvassa mutta oikeassa eikä kukaan usko heitä ja vedessä on jotain. Poikkeus tässä on se ettei hirviö ole luonnon aikaan saannos vaan ihmisen luomus joten tällä kertaa sen poistaminen on oikeutetumpaa kuin luontokappaleen joka elää vaistoillaan ja jonka silmille on ihmiset alkaneet hyppimään ensin.

 Eikä tarinan filmatisointikaan huono ole ja kyseessä on kolmetuntinen minisarja jonka pitäisi olla leikkaamaton, IMDb tosin väittää kestoksi neljää tuntia. Hahmoista edes osa toimii ja näyttelijätkin osaavat hommansa mikä on sinällään hämmästyttävää sillä pääosissa olevat Kim Cattrall ja Craig T. Nelson ovat onnistuneet harvoin vakuuttamaan missään tekemisissään. Molempien meriitteihin kuuluu kumminkin hyviäkin elokuvia eikä näistä näyttelijöistä kumpaankaan ole koskaan hermot mennyt uskottavuus ongelmista huolimatta. Efekteistä ei voi paljon puhua sillä niitä on vähän mutta olento on minun makuuni hyvin tehty ja toimiva.

 Creature, aivan kuten The Beast, on pakko katsottavaa vain vannoutuneille hirviöelokuvien ystäville, monelle muulle sopii hyvin jos ei halua Big Brotheria tuijottaa tai on sen verran tanakka krapula ettei sohvalta pääse ylös ennen iltaa. Aikansa parasta TV viihdettä kumminkin.

7/10

IMDb

Creature

DVDCompare

Creature

"Trailer"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti