tiistai 22. lokakuuta 2013

Child´s Play 2


 Nukke sen teki! Niinpä niin. Katkaistakseen huhuilta siivet päättää Good Guy-leluja valmistava tehdas korjata teoista syytetyn nuken osoittaakseen ettei syy ole heidän tuotteen vaan psykiatrisella osastolla olevan naisen ja hänen poikansa Andyn jota ollaan siirtämässä sijaisperheeseen. Ja kuinkas ollakaan, Chucky on palannut ja Andy pitäisi saada käsiin.

 Ensimmäisen toinen käsikirjoittaja John Lafia vaihtui ohjaajan pallille yllättävän onnistuneesti. Jälki on visuaalisesti persoonallista sekä näyttävää ja varsinkin värimaailmassa on onnistuttu hyvin enkä tarkoita valojen tai jälkisävytysten käyttöä vaan lavasteissa käytettyä värimaailmaa. Jatko-osana elokuva on onnistunut vaikka vakavammin tehdystä kauhutrilleristä onkin hypätty enemmän B-elokuvan suuntaan mikä näkyy varsinkin tappojen slashermäisemmässä tyylissä.

 Chuckyn huulenheitto Brad Dourifin äänellä on entistä komeamman näköistä ja Chuckyn ruutuaikaa on lisätty reippaasti paremmin tehdyn nuken myötä jonka liikkuminenkin on luonnollisemman oloista, sen mitä nyt moisella on väliä tappajanukke-elokuvassa vaikka uskottavuutta tuleekin lisää.

 Kestoa on PAL versiossa vain kunnioitettavat 80-minuuttia johon on saatu yllättävänkin hyvä tarina eikä oikeastaan mitään turhaa vaikka muutama kuvauspäivä lisää olisi saattanut olla tarpeen. Näyttelijöistä ei voi valittaa ja jopa muutaman vuoden vanhempi Alex Vincent Andynä on huomattavasti parantunut. Poika oli jo tosin sen verran tottunut Chucky-nukkeen ettei enää pelännyt tätä vaan häntä oli saatava muilla keinoin säikähtämään oikeissa kohdissa esim hajottamalla polttimoita. Vastaavaa ei varmaan saa nykypäivänä enää edes tehdä koska jonkun Jani-Petteri Räkänokka saattaisi traumatisoitua.

 Child´s Play 2 edustaa hyvää sekä yksinkertaista kauhu viihdettä ja on yksi parhaista osista sarjassa josta joko pitää tai ei. Minä pidän.

8/10

IMDb

Child's Play 2

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti