lauantai 19. lokakuuta 2013

Despicable Me


 Gru on mestaririkollinen jonka uran parhaat päivät alkavat olla takanapäin ja hänen tilalleen on muita halukkaita. Näistä Vector niminen kaveri aiheuttaa kunnon päänvaivaa ja hänet voittaakseen on Grun kätyreineen turvauduttava maailman ilkeimpään ja katalimpaan suunnitelmaan: lapsiin.

 Animaatiota tehdään nykyään paljon ja valtaosan ollessa ennalta-arvattavaa peruskauraa on virkistävää että poikkeuksiakin löytyy. Toki Despicable Messäkin on omat arvattavat piirteensä mutta omintakakeisuutta löytyy tarinasta ja sen hahmoista paljon, varsinkin kätyrit ovat loistavia ja mikä yllättävää niin myös lapsihahmot toimivat. Ja mikä vielä yllättävämpää niin Steve Carell onnistuu Gruna hienosti ja kunpa mies älyäisikin pysyä ääni hommissa sillä ne hän hallitsee toisin kuin elävät kuvat. Pisteenä i:n päälle jopa Russell Brand on hauska, hämmästyttävää. Huumori on yllättävän erilaista muiden animaatioiden joukossa ja tekninen jälkikin pelaa hyvin.

 Despicable Me on yksi parhaista 2000-luvun animaatioista johon on tullut jatkoa tänä vuonna. Elokuvassa on sen verran rikkaan oloinen maailma että materiaalia riittää varmasti useampaankin ja aika näyttää millainen tämän jatko on, jäi teatterikierroksella itseltäni välistä, mutta julkaisu kotivehkeille on jo nurkan takana.

8/10

IMDb

Despicable Me

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Minions "Banana"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti