tiistai 22. lokakuuta 2013

Child´s Play


  Andy Barclay haluaa syntymäpäivä lahjakseen puhuvan Good Guy-nuken joka on "Ystäväsi loppuun asti". Mutta työssäkäyvällä yksinhuoltaja äidillä on rahallisesti tiukkaa eli toiveen toteuttaminen vaikuttaa mahdottamalta. Pienen onnenkantamoisen jälkeen nukke kumminkin järjestyy päivänsankarille mutta tosin tämän sisälle on pesiytynyt sarjamurhaaja Charles Lee Rayn henki joka ei ole lainkaan iloinen kohtalostaan. Mutta kosto kiinnostaa.

 Child´s Play oli aikoinaan yllätys hitti kuvausten aikaisista ongelmistaan huolimatta. Hankala luontoinen ohjaaja Tom Holland poikkesi käsikirjoittajien visioista ja muokkasi asioita paljon jonka johdosta kaksikko Don Mancini sekä John Lafia antoivat julkisuudessa vähemmän imartelevia lausuntoja Hollandin kyvyistä. Mutta Child´s Play on toimiva, yksinkertainen, lyhyt ja ytimekäs pieni kauhutrilleri joka poiki viisi jatko-osaa sekä lukuisia matkijoita.

 Suurimpana kantavana voimana on Kevin Yagherin tekemä Chucky-nukke, jonka äänenä oleva Brad Dourif tuli tämän kautta itselleni tutuksi ja näyttelijäksi jonka uraa seuraan vieläkin, joka oli oman aikansa teknisen osaamisen huipentuma. Aika on tosin syönyt tehoa jonkun verran muttei häiritsevästi ja suurin ongelma onkin tarinan keskiössä oleva Andy, ei niinkään hahmon vuoksi vaan häntä näyttelevän Alex Vincentin takia joka tosin pieksää "lahjoillaan" monet muut ja varsinkin suomalaiset vastikkeensa 100 - 0.

 Child´s Playtä voin suositella kauhun ystäville ja itselläni sarja meni uusinta katseluun äskettäin julkaistun Curse of Chuckyn vuoksi, tosin tämän muistin vielä ulkoa vaikka edellisestä katsomiskerrasta oli jo toistakymmentä vuotta.

 Elokuvan tarina on saanut vaikutteensa Robert the Dollista joskin yhtäläisyyksiä on vähän. Mutta saattepahan nippelitietoa jolla elvistellä jos joskus on yritys tehdä vaikutus vastakkaiseen suk... Hmmm...

8/10

IMDb

Child's Play

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti