keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Bride of Chucky


 Chucky on kuollut ja lepopaikaksi on jäänyt poliisilaitoksen todistusaineiston varasto. Mutta Chucky ei ole aina ollut murhanhimoinen nukke vaan hän oli Charles Lee Ray, sarjamurhaaja jolla on ollut elämää murhaamisen ohella. Kuten sekopäinen tyttöystävä Tiffany joka haluaa rakkaansa takaisin mutta rakkaus nukkeen on monimutkaista. Jos ei pikku riidan jälkimainingeissa itse herää moisena eli yhdistävä tekijä löytyi: Kumpikin haluaa ihmiseksi.

 Sarjan neljättä osaa piti odotella reilut seitsemän vuotta ja odotus oli aikoinaan sen väärti. Bride of Chucky ei ala kovin lupaavasti vaan sana "teinikauhu" tulee väkisinkin mieleen eikä tilannetta auta soundtrack joka edustaa 1990-luvun lopun hitti pomppuhevi osastoa, mukana on tosin Rob Zombietakin sekä lopputekstien aikana soivaa Slayeriä, mutta onneksi teinikauhu puoli kuolee liki kokonaan pois siinä vaiheessa kun Chucky ja Tiffany kaksikko käynnistyy kunnolla enkä osaa kuvitella Chuckylle sopivampaa tyttöystävää kuin uhkea Jennifer Tilly jonka ääni on kuin luotu viettelijättären rooliin, ainakin murhan himoisen sellaisen. Elokuva on komediallisempi kuin edeltäjänsä mutta myös verisempi ja sekoitus toimii mielestäni hyvin vaikka moni Child´s Play fani ei oikein tätä sulattanutkaan.

 Hong Kongilainen ohjaaja Ronny Yu on pyörähtänyt jenkeissä tekemässä muutaman kauhuelokuvan ja toivottavasti tekisikin vielä muutaman sillä pidän miehen tyylistä. Käsikirjoituksessa on ongelmia kuten se ettei tarinan jatkumo täsmää edeltäjiin täysin sekä muita pikku ongelmia jotka latistaa kokonaisuutta. Mutta efektithän tässä on komeat, tärkeimpänä tietysti Kevin Yagherin nuket mutta ei voi valittaa muistakaan.

 Bride of Chucky uudisti sarjaa hyvin joskaan ei täydellisesti mutta leffa on parempi kuin väsyneen oloinen kolmas osa. Olkaa alussa silmä tarkkana, keitä tunnistatte?

7/10

IMDb

Bride of Chucky

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti