tiistai 4. heinäkuuta 2017

The Mummy


 Nick on opportunisti joka on huomannut että sodalla voi tienata myymällä historiallisia taide-esineitä sekä kultaa. Mutta kun hän kumppaninsa kanssa seuraa erästä vanhaa karttaa keskelle sota-aluetta niin tällä kertaa Nick ei saakaan rahaa ja rikkauksia vaan kirouksen joka ei anna hänen kuolla vaikka se parempi vaihtoehto olisikin.

 The Mummyn pitäisi pitäisi olla uusi alku Universalin suunnittelemalle Dark Universe-elokuvamaailmalle jossa vanhan liiton hirviöt mellastaisivat samassa jatkumossa sillä edellinen aloitusyritys Dracula Untold floppasi pahasti ja syystäkin sillä se on kammottavaa pa*kaa.

 Saas nähdä miten käy sillä ei tämäkään ole saanut kovinkaan kummoista vastaanottoa mutta tällä kertaa en täysin ymmärrä syytä. Ok, onhan The Mummy kliseinen, aivoton ja CGI: tä pullollaan oleva kliininen suoritus jossa ei ole juurikaan sisältöä mutta yksi tärkeä asia leffassa kumminkin on: Se viihdyttää paremmin kuin esimerkiksi kaikki (ainakin näkemäni) Transformesit yhteensä eikä tätä v*tuttanut katsoa kuin hetkittäin.

 Ne hetket liittyivät pääosin Russell Crowen näyttelemään Dr. Jekylliin mutta onneksi rooli/hahmo ei ole erityisen keskeinen ainakaan tässä vaiheessa mutta mikäli Dark Universe jatkuu niin hahmoon olisi parempi tulla muutoksia. Eikä tietenkään haittaisi jos Dark Universeen tulisi hiukan sisältöäkin sillä 1930-luvun versioista sitä löytyi useammankin leffan edestä. CGI: n vähentäminen olisi myöskin hyvin suotavaa.

 Moni on tunkenut tämän epäonnistumisen Tom Cruisen harteille ja vaikka miestä niin moni inhoaakin (en ymmärrä miksi sillä hän on hyvä sekä työlleen omistautunut näyttelijä jonka yksityselämän hulluus on hänen oma asiansa) niin kyllä suurin syyllinen, ainakin minun mielestä, on kliseinen käsikirjoitus jossa on kumminkin omat hyvät puolensa sekä kivoja viittauksia aikaisempiin muumio-elokuviin ja varsinkin Brendan Fraserin The Mummyn olemassa olon huomioiminen lämmitti jostain syystä mieltäni enemmän kuin kaiken järjen mukaan olisi pitänyt. Itseäni otti pahasti päähän tyystin turha "Kuollut kaveri palaa leukailemaan"-juonikuvio jollainen on huomattavasti toimivampi An American Werewolf in Londonissa.

 Näillä näkymin Dark Universeen on tulossa mukaan kaikki klassiset Universalin hirviöt (Ja ne syyt siihen miksi hitossa pitää tehdä uusi The Wolfman ovat minulle käsittämättömiä koska Benicio del Toron versio olisi riittänyt ainakin minulle sillä leffa on mainettaan parempi) eikä odotukset ole ainakaan minulla kovinkaan korkeat. Aika näyttää.

7/10

IMDb

The Mummy

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti