sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Star Crystal


 Vuosi on 2032 ja rutiinitehtävissä oleva tutkimusryhmä löytää Marsista horroksessa olevaa elämää. Mutta kuinkas ollakaan elämä herää... Öööö... eloon (minun pitäisi hommata joku synonyymi sanakirja) eikä se ole söpö tai herttainen kuin E.T.

 Alien osoitti sen että avaruushirviö voi elokuvassa olla muutakin kuin epäuskottava, jopa naurettava. Suuri syy siihen oli tietysti H.R. (R.I.P.) Gigerin visiot sekä suunnittelijoiden (kaikkien) taidot mutta se suurin syy taisi kumminkin olla ohjaaja Ridley Scottin visuaalisuus sekä halu tehdä jotain uskottavaa.

 Jonka hän sai aikaan, lisättynä jo mainittuihin asioihin, hyvillä näyttelijöillä jollaista tässä ei ole ensimmäistäkään, kuten ei ole persoonallista hahmoakaan. Eikä tässä ole oikeastaan mitään siitä mikä teki Alienista hyvän mutta kaikkea sitä mikä tekee tästä vain surkean Rip Offin leffasta kyllä löytyy huonon huumorin kuorruttamana.

 Mutta huonon huumorin, heikot näyttelijät ja monet muut seikat olen valmis (ainakin yleensä) antamaan anteeksi jos elokuva onnistuu edes joten kuten viihdyttämään mutta sitä Star Crystal ei tee kuin muutaman hetken (liittyy efekteihin/kuolemiin) verran. Leffa on tappavan tylsä sekä mitäänsanomaton ja huonolla tavalla amatöörimainen, innoton, ja ainoa yllätys jonka elokuva tarjoaa tulee vasta lopussa, parillakin eri tavalla. Toisen spoilaan niistä nyt joten kannattaa lopettaa lukeminen jos joskus jostain käsittämättömästä syystä tämän haluatte katsoa.

 Eli: Hirviö. Se ei muistuta pätkääkään tuossa kuvassa olevaa olentoa vaan enemmänkin E.T.:n ja The NeverEnding Storyn Rallietanan sekoitusta jonka sisään on tungettu kynttilä tai elokuvista tuttu hätäsoihtu. Joka luonnollisesti erittää limaa sopivissa kohtauksissa.

 Olin katsonut tämän viimeksi joskus vuoden 1987 korvilla ja muistin vain sen että leffa saattoi olla tappavan tylsä. No, onhan tämä sitäkin kaiken muun heikkouden lisäksi ja taas herää se kysymys että miksi oi miksi en älyä vaan lopettaa leffaa kesken siinä vaiheessa kun käy ilmi ettei kyseistä p*skaa pelasta enää mikään.

2/10

IMDb

Star Crystal

DVDCompare

DVD

Trailer (Koko elokuva tällä kertaa)

Star Crystal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti