maanantai 3. heinäkuuta 2017

The Blair Witch Project


 Kolme elokuva alan opiskelijaa lähtee tekemään dokumenttia Blairin Noidasta. Kolmikko katoaa mutta vuotta myöhemmin kuvattu materiaali joka paljastaa heidän kohtalonsa löytyy. Burkitsvillen metsissä on jotain jota ei pitäisi mennä häiritsemään.

 The Blair Witch Project oli halpa elokuva tehdä sekä menestys teattereissa ja leffa taitaa olla vieläkin eniten taaloja tuottaneiden joukossa, budjettiin suhteutettuna ainakin. Sen suurin vaikutus oli kumminkin se että teos sai aluilleen nykyäänkin riesaksi asti tulevien Mockumentary elokuvien aallon vaikka sellaiset elokuvat kuin Cannibal Holocaust ja varsinkin hieno Man Bites Dog jo tietä aikaisemmin hiukan tasoittelivatkin. Tämän nerokas mainoskamppanja kumminkin piti huolen siitä että yleisö sai mielestään jotain uutta vaikka jokunen kukkahattutäti pillastuikin kamppanjasta, jopa Suomessa.

 Mutta vaikka tyylilaji pääosin rasittava onkin niin niitä onnistumisiakin löytyy ja TBWP on yksi niistä. Suurin syy siihen on hyvät hahmot joiden kohtalo kiinnostaa ja kun heidän henkinen hajoaminen alkaa niin myötäelämistä tulee, edes vähäistä mutta sekin riittää. Kameran käyttö on tässä onnistuttu järkeistämään edes joten kuten ja vaikka tämänkin esityksistä oli porukkaa kävellyt ulos pahoinvoinnin vuoksi niin minusta häiritsevä heiluminen on yllättävän vähäistä.

 Leffa sai suht nopeasti epäonnistuneen jatko-osan mutta kolmatta, jota en ole nähnyt, saatiin odottaa viime vuoteen. Siitä sen verran että seurasin puolisilmällä elokuvan The Woods tekemistä mutta kun paljastui että The Woods onkin Blair Witch niin mielenkiinto lopahti saman tien. Mutta kumma kyllä tämä jaksoi vieläkin kiinnostaa.

PS: Jos pidätte tästä niin suosittelen samaan aikaan tehtyä ja jopa osittain samassa metsässä kuvattua The Last Broadcastia sillä... No, siinä on oma pikku twistinsä joka toi genreen jotain erilaista.

7,5/10

IMDb

The Blair Witch Project

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti