keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

A Cure for Wellness


 Lockhart on kunnianhimoinen nuori mies joka tekee mitä tahansa noustakseen yhtiön johtoportaaseen ja koska hän on kiero sekä laittomuuksiin valmis niin totta kai hänelle annetaan mahdollisuus päästä herrojen joukkoon. Miehen täytyy vain noutaa syntipukiksi tiettyihin "kauppoihin" yhtiön toimitusjohtaja Pembroke joka on Sveitsiläisessä parantolassa joten homma ei vaikuttaisi kovinkaan vaikealta. Vähänpä Lockhart tiesi...

 Gore Verbinski on ohjaaja jolta en odota ikinä yhtään mitään sillä vaikka mies ei huono ohjaaja visuaalisessa mielessä olekaan niin tarinan kuljettajana hän on yleensä korkeintaan keskinkertainen eikä hän osaa karsia tuhuuksia pois vaan puskee aivan liikaa tavaraa yhteen elokuvaan. No, Pirates of the Caribbean (Ennen kaikkea sen kahdessa jatko-osassa) hommissa ei ole varmaankaan ollut paljon vaihtoehtoja Jerry Bruckheimerin määrätessä.

 Mutta edes joten kuten omillaankin Verbinski ei osaa karsia ja niin on tämänkin kohdalla sillä 147 minuuttisesta kestosta olisi voinut helpostikin jättää joitain turhia kohtauksia sekä hahmoja pois. Yksi ongelma Verbinskin kohdalla on myös täysin turha CGI kohtauksissa jotka olisi olleet toteutettavissa muutoinkin. Mikä nyt ei ole ongelma pelkästään Verbinskin tapauksessa (ongelmahan on todella laaja) mutta onpahan nyt sekin mainittu. Leffan päätarina on kumminkin hyvä ja myös tunnelma on pääosin toimiva eikä näyttelijöissä ole pahemmin valittamista.

 A Cure for Wellness oli floppi "vain" 40 miljoonan taalan budjetistaan huolimatta mikä kertoo minusta surullisen tarinan siitä ettei ihmiset halua katsoa ajatuksia herättävää synkkyyttä vaan kaiken pitää olla värikästä, hauskaa ja aivotonta. Minkäs tekee, hyvä kumminkin että joku näinäkin päivinä edes yrittää muunlaista.

7/10

IMDb

A Cure for Wellness

DVDCompare

Blu-Ray

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti